نقشه آبادان

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

درباره آبادان بیشتر بدانید

آبادان شهری در استان خوزستان و جنوب‌غرب ایران، مرکز شهرستان آبادان و از مناطق آزاد بازرگانی ایران است. بر جزیره‌ای هم‌نام خود در ۵۳ کیلومتری خلیج فارس در نزدیکی با مرزهای عراق و کویت جای گرفته ‌است.

حدود آبادان از شمال به شادگان، از خاور و جنوب به خلیج پارس از جنوب باختری و باختر به کشور عراق که حد فاصل مرز طبیعی را رودخانه اروند تشکیل می‌دهد و از شمال باختری به خرمشهر محدود می‌گردد.

این شهر همچنین دارای فرودگاه و بندر است و به دلیل داشتن پالایشگاه نفت و پتروشیمی راهبردی بودن و هم‌مرزی با کشور عراق، از زمان جنگ جهانی دوم یکی از مهم‌ترین شهرهای خاورمیانه و ایران بوده‌است. یکی از بزرگ‌ترین پالایشگاه‌های نفت جهان (پالایشگاه نفت آبادان) در این شهر قرار دارد. نفت از اغلب مناطق خوزستان با لوله به این شهر می‌رسد و پس از تصفیه به کلیه جهان صادر می‌شود.

جمعیت شهر آبادان طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ برابر با ۲۱۷٬۹۸۸ نفر و جمعیت نسبی در هر کیلومتر مربع ۱۷۱ نفر است.

لهجه آبادانی آمیزه‌ای از لهجه‌های لری دشتی با لهجه محلی شده است.

آبادان به علت قرار گرفتن در کنار اروندرود، رود بهمن‌شیر و رود کارون و به‌طور کلی در جوار خلیج فارس دارای تابستانی بسیار گرم و زمستانی معتدل و فرح‌بخش است چنان که لطافت هوای آن گردشگران زمستانی و نوروزی را به خود جذب می‌کند.

آبادان در دشت واقع شده‌است و به علت همسایگی با صحراهای بزرگ و سوزان نظیر صحرای بزرگ عربستان و عراق، در مجموع هوای گرم و بیابانی دارد. بادهای سرد شمال که بیشتر در فصل زمستان به این منطقه می‌وزند، گاهی میزان دما را به صفر نزدیک می‌کنند و گاهی بادهای شمال غربی هم همراه با رطوبت مدیترانه، باعث ریزش نزولات جوی نسبتاً زیادی می‌شود. حداکثر گرما در آبادان بیش از ۵۰ درجه و شدت آن از تیر تا پایان شهریور ماه است. اختلاف گرمای شب و روز ۲۵ تا ۳۰ درجه سانتیگراد و آب و هوای متغیر و غیرقابل پیش‌بینی دارد.

بهترین زمان جهت عزیمت و تفریح در آبادان روزهای پایانی اسفندماه و ابتدای فروردین می‌باشد.

اماکن تاریخی و زیارتی آبادان

از مکانهای تاریخی و زیارتگاه ها آبادان می‌توان از:

زیارتگاه خضر نبی (ع)

قدمگاه امام رضا (ع)

آرامگاه سید عباس

آرامگاه خواجه غلطان

کلیسای ارامنه آبادان یا کلیسای سورت گاراپت (قاراپت مقدس)

کلیسای آبادان

مسجد (موزه) رانگونی‌ها

پالایشگاه نفت آبادان

دانشکده نفت

زیارتگاه خضر نبی (ع)

کلیسای ارامنه آبادان

مسجد (موزه) رانگونی‌ها

محله های آبادان

از محله های مشهور آبادان می توان به احمدآباد، امیری، کوی کارگر، امیرآباد، بریم، بوارده (شمالی و جنوبی)، (کارون)، کوی ولایت «اروسیه»، کوی لاله، هزاری‌ها، هلندی‌ها سیکلین اشاره کرد.

از دیگر محله ها و کوی های آبادان، کوی بهار، کوی قدس، کوی بهارستان، کوی گلستان، کوی ذوالفقاری، کوی ملت، کوی بهمن، کوی ولی‌عصر، تانک فارم، جمشیدآباد، سرویس قنواتی، هلال بریم، فیه و ۷۰۰ دستگاه، کوی فرهنگیان هستند.

محله بریم

 

برج آب بوارده شمالی

اماکن تفریحی، دیدنی و طبیعی آبادان

سینما نفت (سینما تاج سابق)

سینما شیرین

پل بهمنشیر

ساحل زیبای رودخانه‌های اروند، بهمنشیر

جزیره شادمانی در رود بهمنشیر

جزیره ارگ در اروندرود

موزه تنوع زیستی آبادان

 موزهٔ هنرهای معاصر

موزه اسناد تاریخی و خطی در محل مسجد رنگونی‌ها

موزهٔ آبادان

میدان فرهنگ

سینما نفت (سینما تاج سابق)

سینما شیرین

پل بهمنشیر

موزه تنوع زیستی آبادان

منطقه‌ آزاد اروند در نیمه دوم سال ۱۳۸۲ به تصویب رسیده است و با وسعتی بالغ ‌بر ۱۷٫۲۰۰ هکتار بزرگ‌ترین منطقه آزاد تجاری و صنعتی کشور است.

غذاهای آبادان

از غذاهایی که در آبادان طبخ می شود می توان قلیه ماهی (غذای خورشتی)، دال عدس، سمبوسه، فلافل، پاکوره، خورشت بامیه، ماهی صبور و رنگینک نام برد.

سوغات آبادان

خرما، ماهی، ادویه جات و کالای ته لنجی می باشد.

صنایع دستی آبادان

حصیر بافی صنعتی ماندگار در آبادان است که از صنایع دستی این شهر می توان به کلاه حصیری آفتابی، زیر انداز حصیری، بادبزن، سبد نان، خورجین خرما، لیف، قفس یا تور ماهیگیری و بالابر درخت خرما می توان اشاره کرد.

 

 

 

 

 

 

صفحه اصلي | ماشین حساب مهندسی | محاسبه اقساط وام