آموزش اصول نسخه خوانی در داروخانه

 

بنام خدا ؛ اگر علاقه مند به آموزش نسخه خوانی در داروخانه به عبارتی آموزش نسخه پیچی در داروخانه هستید حتما مطلب زیر رو دنبال کنید .

 

آموزش اصول و روش های نسخه خوانی در داروخانه



فعالیت در هر مجموعه ای مستلزم شناخت و رعایت قوانین و مقررات حاکم بر آن می باشد . دارو خانه به عنوان یک پایگاه درمانی که مستقیما با سلامت جامعه مرتبط می باشد دارای مقرراتی است که رعایت آنها ارتقای کیفیت خدمت رسانی و تضمین سلامت جامعه را در بر خواهد داشت .

 

تکنسین دارویی یا نسخه پیچ دارو :



نسخه پیچ ، نسخه خوان ، دارو یار ، دستیار داروساز ، تکنسین دارویی ، پراتیک یا کارمند داروخانه ، شخصی است که اقدام به نسخه پیچی یا همان نسخه خوانی در داروخانه می کند . برخی از آنها به صورت تجربی و برخی با گذراندن دوره های آموزشی وارد این شغل می شوند .

شرح وظایف یک نسخه پیچ داروخانه شامل موارد زیر می باشد .

1- خواندن نسخه و جمع آوری اقلام دارویی تجویز شده
2- برقرای ارتباط محترمانه و موثر با بیمار و مراجعین
3- قیمت زنی دستی یا ثبت الکترونیکی دارو
4- حفظ نظم چیدمان اصولی و علمی داروها
5- انبارداری و ثبت موجودی و کمبود داروها
6- استفاده از روپورش با نصب پلاک مشخصات

یک نسخه پیچ فقط حق انجام موارد فوق الذکر را در داروخانه دارد و ارائه دستورهای دارویی و موارد مشابه به عهده مسئول فنی داروخانه می باشد .

بخواهیم به طور اجمالی فرایند نسخه خوانی رو توضیح بدهیم اینطور خواهد بود :

1- مطالعه کامل مبحث داروشناسی (آشنایی کامل با انواع داروها،شکل های دارویی، اسامی دارو ها و گروه های دارویی و ... ) – بدون تسلط بر این موضوعات حقیقتا هرگز در کار در داروخانه به عنوان نسخه خوان موفق نخواهید بود ، شاید بپرسید چرا ؟؟؟ یک علت آن رو این طور بگویم که ؛ شما توانستید از روی نسخه داروی Atenolol رو بخونید ، تا زمانی که ندانید این دارو از گروه داروهای ضد فشار خون (بتابلاکرها) هست ، باید تمام قفسه های داروخانه رو بگردید . زیرا در اکثر داروخانه ها تقریبا قریب به 100% داروها بر اساس گروه های دارویی چیده شده اند .
یا برخی داروها با نام تجاری توسط پزشک تجویز می شوند . بعنوان مثال Lasix که نام تجاری داروی Furosemide می باشد . شما باید بدانید که Lasix مربوط به این دارو هست که بتوانید به بیمار ارائه دهید و … پس تسلط بر این مبحث کاملا ضروری و اولین قدم در نسخه خوانی است .


2- خواندن نمونه نسخه های آموزشی ، معمولا پس از کار کردن هرچند کوتاه در یک داروخانه خیلی سریع با دست خط پزشک های محدوده آشنا خواهید شد . اما برای شروع کار و دسترسی نداشتن به داروخانه جهت کار و یا کارورزی ، داشتن تعداد زیادی نسخه جهت تسلط ضروریست . پس حتما باید تعدادی نسخه آموزشی در اختیار داشته باشید تا با تمرین و تکرار گروه های دارویی در ذهن شما تثبیت بشه .

3- کار در داروخانه که میتواند بصورت کارآموز نیز باشد . تا با سایر داروها ، نحوه قیمت زنی داروها ، قوانین بیمه ها و … بصورت عملی و از نزدیک آشنا شوید . یک الی 2 ماه کاراموزی بسته به استعداد و اطلاعات شما می تواند کافی باشد .

پس همونطور که میبینید حتما نیاز نیست که شما در کلاسهای نسخه خوانی شرکت کنید . البته هر چند این کار می تواند اطلاعات دیگری نیز در اختیار شما قرار دهد اما عملا شما با مطالعه مبحث داروشناسی و کارآموزی در یک داروخانه میتوانید تسلط کافی رو در نسخه خوانی بدست بیارید اما اگر تمایل به دریافت مدرک تکنسین داروخانه دارید و میخواهید تا علمی تر قدم در این شغل بگذارید شرکت در کلاسها برای شما حتما مفید خواهد بود.
امروزه در بسیاری از داروخانه ها، تکنسین هایی هستند که بصورت تجربی و حتی با مدارک زیر دیپلم فعالیت می کنند. نکته مهم اینکه حتی با وجود شرکت در دوره های تکنسین دارو که در بیشتر شهر های کشور برگزار می شود ، برای تسلط به موضوع باید به تمرین و تکرار بپردازید و حتما از نسخه های آموزشی نیز بهره ببرید .

برای دریافت نسخه های آموزشی و جزوه های آموزش نسخه خوانی و همچنین دریافت بیش از 300 نمونه نسخه و تصویر دارو بر روی تصویر زیر و یا اینجا کلیک کنید .

 


منبع : سایت بهداشت محیط ایران

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 تبليغات در ياد بگير دات كام | سفارش تبليغ | آگهي ها