ارتباط با ما | صفحه اصلي

 

راهی طولانی و آینده ای مبهم برای وب سایت های تولید کننده محتوا

بیش از دوازده سال است که در مسیر تولید محتوا برای فارسی زبانان فعالیت می کنیم. در این راه سختی های بسیاری را تحمل کردیم. از محل دیگری کسب درآمد کردیم و در این راه هزینه کردیم ولی این هزینه های مادی در برابر تلاش سالیان ، عمر و سلامتی که در این راه صرف کردیم هیچ است. برای هر مقاله ساعت ها وقت صرف جستجو و تحقیق می شود سپس چند ساعتی صرف ترجمه می شود آنگاه هنگام ویرایش است، که کاری زمان بر است سپس باید کارهای بسیار دیگر از قبیل آمده نمودن لینک ها و عکس های مربوطه انجام شود و یک سری کار های دیگر انجام می شود تا این محتوای جدید در اختیار کاربر قرار گیرد ولی متاسفانه در کمتر از یک روز مشاهده می شود که محتوایی را که بعد از این همه زحمت آماده شده است عینا کپی شده است و در یک یا چند وب سایت دیگر قرار گرفته است و گاها عکس خود را هم به عنوان ارائه دهنده در کنار آن مطلب قرار می دهند شاید بگویید به این روش این مقاله یا مطلب در اختیار افراد بیشتری هم قرار می گیرد و بدین ترتیب نشر علم هم بیشتر می شود خوب این که بد نیست و از این قبیل صحبت ها که بسیاری بدین روش استفاده از دسترنج دیگران را بر خود حلال می کنند. حتی جنبه بسیار غم انگیز این موضوع این است که برخی وب سایت های دولتی با بودجه های میلیاردی اقدام به کپی از تولید کننده محتوا می کنند بدون اینکه نامی از وب سایت آنها ببرند که نمونه های بسیاری از مقاله های بنده در این وب سایت ها وجود دارد و حتی برخی نام بنده را هم در زیر مقاله ذکر کرده اند ولی نامی از یاد بگیر دات کام نیاورده اند!

 ولی غافل از این هستیم که نویسندگان و مترجمین هم باید زندگی کنند باید دلگرم به ادامه مسیر و تولید محتوا باشند در دوره ای که هر روز علوم جدید به دانش امروزی اضافه می شود اگر نتوانیم محققین و مترجمین خود را دلگرم کنیم چه امیدی به پیشرفت علم و عزمت و اقتدار کشورمان داشته باشیم. که امروز قدرت کشور ها به دانش آنها و فناوری هایی است که در اختیار دارند. اینها را نگفتم که بگویم ما به این راه ادامه نمی دهیم خواستم بگویم که می توانستیم بیش از این تلاش کنیم اگر مجبور نبودیم از محلی دیگر کسب درآمد کنیم و در یادبگیر دات کام هزینه کنیم. از وقت و حق فرزندان خود گذشته ایم تا کاری ارزشمند را که به آن اعتقاد داریم انجام دهیم ولی می توانستیم بیش از این مفید باشیم.  به هر حال تا کنون که تنها دلخوشی ما ایمیل ها و نظرات دلگرم کننده برخی از دوستان بوده است هر چند بار هزینه ها را به تنهایی به دوش کشیده ایم اما فراهم شدن رضایت شما دوستان به بیش از اینها می ارزد.

درددلی بود که سالها بر این دل سنگینی می کرد اگر گزافه گویی شد به بزرگی خود ببخشید و اگر جایی هستید که می توانید برای تولید کنندگان محتوا کاری انجام دهید شک نکنید که به ایران و ایرانی خدمت کرده اید.

سرافراز باشید

علی یزدی مقدم

 14/2/94

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------

به نام خداوند جان خرد

 

احساس خطر رسانه ها در برابر اینترنت

از زمانی که اینترنت پا به عرصه رسانه ای گذاشت رسانه های قدرتمند که با حمایت های چند گانه کار می کردند به خصوص آنها که کمی هم قدرت آینده نگری داشتند احساس خطر کردن و از آغاز دورانی که پایان انحصار آنها باشد ترسیدند و عده ای هم آنرا جدی نگرفتند ولی اکنون دیگر همه دست اندرکاران رسانه ای می دانند که اینترنت به عنوان رسانه ای پویا روز به روز در حال قدرتمند تر شدن است و شاهد این مدعا حضور همه آنها در دنیای مجازی است تا اگر نمی توانند آنرا شکست دهند حداقل از غافله عقب نمانند و در دنیای مجازی با قدرت بیشتری فعالیت کنند. و مخاطبان خود را از دست ندهند. ولی با توجه به مقالاتی که مدتی است بر علیه اینترنت نوشته می شود و بزرگنمایی ضعف ها و خطرات و نادیده گرفتن مزایای آن مشخص است که این رسانه ها واقعا به مشکل خورده اند. نمونه ای از این جملات را می توانید در این جمله از روزنامه ای که نمی خواهم نام آن را ذکر کنم ببینیید:

 « هزینه ارتباط اینترنت شما می‌تواند درآمد یک کارگر غنایی را که سالی 400 دلار عایدی دارد دو برابر کند »

خوب البته خوب است که غمخوار فقرا آنهم در دورترین نقاط دنیا باشیم اما صحبت بنده این است که آیا نمی توان با استفاده درست از اینترنت نسبت به ایجاد شغل، کاهش تلفات انرژی و حمل نقل، افزایش دانش عمومی، کاهش هزینه تحصیل، کاهش اتلاف مواد غذایی، تبلیغات خیریه برای جمع آوری کمک به آسیب دیدگان بلایای طیبعی آنهم از سراسر دنیا و... کمک کرد. آیا نباید کمی افکار و روش های غلط قدیمی را اصلاح کنیم آیا بهتر نیست به جای تو سری زدن به تکنولوژی به ترویج فرهنگ صحیح استفاده از آن کمک کنیم؟ آیا به این روش به رشد علمی و فرهنگی مملکت خود کمک نکرده ایم؟ آیا بهتر نیست به جای اینکه سعی کنیم سر رقبا را زیر آب کنیم محیطی فراهم کنیم که در کنار یکدیگر رشد کنیم؟ این دقیقا همان کاری است که امروزه شرکت های پیشرو فراهم می کنند. و این گونه است که در آمریکا گوگل با روزنامه های بزرگ و دیگر رسانه ها همکاری می کند. آنها با یکدیگر رشد می کنند و کاربران ایرانی را به سمت خود می کشند و ما در حال تو سری زدن به یکدیگر هستیم.

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

مزاياي اينترنت سرعت بالا

 

امروزه روش هاي مختلفي براي استفاده از اينترنت سرعت بالا وجود دارد و اتصال به اينترنت از طريق خط تلفن و مودم هاي Dial up در حال جايگزيني با روشهاي كارآمدتر هستند. سرمايه گذاري كلان كشورها براي اينترنت سرعت بالا نشاندهنده اين است كه فوايدي قابل توجهي در سرعت بالاي اينترنت وجود دارد. شايد بد نباشد چند تايي از آنها  را نام ببريم:

1ــ ويروسها

همانطور كه مي دانيد يكي ازمنابع انتشار ويروس اينترنت است و هميشه ويروسهاي جديدي وجود دارند كه اگر آنتي ويروس شما به روز نشده باشد نمي تواند جلوي ورود آنها را بگيرد بنابراين هميشه بايد آنتي ويروس خود را به روز (Up to date) كنيد تا بتواند كامپيوتر شما را محافظت كند. ولي به روز كردن آنتي ويروس قسمتي از پهناي باند اتصال به اينترنت را اشغال مي كند. يا به عبارت ديگر باعث كاهش سرعت اينترنت مي شود. حال اگر سرعت اتصال به اينترنت پايين باشد يا بايد از خير به روز رساني آنتي ويروس خود بگذريد يا بايد سرعت خيلي پايين اينترنت را تحمل كرد كه در مورد اول ممكن است خسارت نرم افزاري يا سخت افزاري به سيستم شما وارد شود يا حتي اطلاعات محرمانه شما به سرقت برود يعني هر كسي در هر جاي دنيا ممكن است به اطلاعات شما دسترسي پيدا كند. مشكلات نرم افزاري و پاك شدن اطلاعات كه بوسيله ويروسها بوجود مي آيد هم مي تواند براي شركت ها و سازمانها ضررهاي مالي زيادي داشته باشد. هر چند مشكلات سخت افزاري كه بيشتر گريبان هارد ديسك را مي گيرد براي هر كسي واقعاً ناراحت كننده است البته هارد ديسك هم قطعه ارزاني نيست حال اگر هزينه همه اينها را در مقياس كلان ببينيم  حتماً تأييد مي كنيد كه سرعت پايين اينترنت از اين بابت چه خساراتي وارد مي كند.

2ــ مصرف برق

اگر براي دانلود يك فايل كامپيوتري مدت زيادي صرف شود. طبيعتاً به همان ميزان بايد مدت بيشتري كامپيوتر روشن بماند با خوش بيني يك كامپيوتر به همراه مانيتور آن مجموعاً 400 وات برق مصرف مي كند حال با احتساب 18 ميليون كاربر اينترنتي ايران ميزان هدر رفتن انرژي را خود تخمين بزنيد.

3ــ دانلود كتاب ها و منابع علمي

با سرعت كنوني اينترنت در ايران عملاًًً دانلود كتابهاي مرجع دانشگاهي و دايرت المعارفها غيرممكن است دسترسي به مراجع روز دنيا از انجام كارهاي موازي و دوباره كاري در مراكز تحقيقاتي و دانشگاهها جلوگيري مي شود و متخصصان از آخرين يافته هاي علمي مطلع مي شوند.

4ــ رواج گرافيك

امروزه بيش از گذشته در طراحي وب سايتها از گرافيك استفاده شده است. دليل اين امر بالا رفتن متوسط سرعت اينترنت در جهان و بخصوص در كشورهاي پيشرفته است. بعلاوه استفاده ازفايلهاي ويديويي براي آموزش به سرعت در حال افزايش است. حال فايلهاي ويديويي تبليغاتي كه هنگام باز كردن يك صفحه به ظور نا خواسته  دانلود مي شوند بماند. و زماني متوجه مي شويد كه مقدار زيادي از زمان شما تلف شده است. بنابراين در اين ميان فقط كساني ضرر مي كنند كه از اينترنت سرعت پايين استفاده مي كنند.

5ــ دانلود آخرين نرم افزارها

همانطور كه مي دانيد در اينترنت نرم افزارهاي مختلف وجود دارد كه دانلود آنها احتياج به يك حداقل سرعت دارد بعضي از نرم افزارها كاربردي هستند شايد بدون آنها بتوان كاركرد يا مشابه  آنها را در CD فروشيها پيدا كرد.ولي اگر احتياج به درايور يك سخت افزار قديمي داشته باشيد تنها منبع آن اينترنت است. متأسفانه حجم درايورها هم روز به روز در حال افزايش است. سيستم عامل مانند ويندوز و لينوكس هم براي از بين بردن حفره هاي امنيتي خود هر از چند گاهي بسته هاي امنيتي عرضه مي كنند كه بايد آنها را دانلود و نصب كرد.

6ــ استفاده در صنايع

در صنايع استفاده هاي زيادي از اينترنت مي شود مثلاً مي توان فايلهايي مانند نقشه ها و كاتالوگهاي مربوط به دستگاهها و تجهيزات را از اينترنت دريافت كرد. جالب است بدانيد بسياري از كاخانجات كه داراي تكنولوژي روز دنيا هستند اطلاعات خود را انحصاري مي كنند تا مشتريان هميشه محتاج آنها باشند ولي امروزه با وجود اينترنت بسياري از اين انحصارها شكسته است و اين اطلاعات را كه حجم آنها كم هم نيست مي توان با كمي تلاش دراينترنت پيدا كرد. ولي باز هم مشكل پهناي باند وجود دارد.

7ــ ارزش زمان

اگر هر ايراني كه به اينترنت متصل مي شود در روز به طور ميانگين فقط 20 دقيقه از عمرش در اينترنت (به خاطر سرعت پايين اينترنت) تلف شود، با توجه به 18 ميليون كاربر موجود در ايران (براساس آمار شركت مخابرات) 360 ميليون نفر دقيقه عمر ايراني ها در روز در اينترنت تلف ميشود حال اگر اين زمان را در سال حساب كنيم رقم بالايي مي شود. همانطور كه مي دانيد درصد بالايي از كاربران اينترنتي در ايران افراد تحصيل كرده هستند. يعني بيشتر زمان تلف شده مربوط به متخصصين و دانشجويان و دانش آموزان است.

هدف از آنچه گفته شد استمداد از مسئولين مربوطه براي حل مشكل يافتن راهي براي بالا بردن سرعت واقعي اينترنت است به اميد اينكه مسئولين محترم در اين راه گام مؤثري بردارند.

25/2/87

 

 

ارتباط با ما | صفحه اصلي

پرفایل بنده در گوگل پلاس