فهرستي از موتورهاي جستجو       معروفترين موتورهاي جستجو

  

خواص خوراكي ها

نارنگي با فسفر زياد باعث تقويت حافظه و هوش مي شود. نارنگي داراي املاح و ويتامين هاي فراوان و غني از فسفر است. جوشانده برگ هاي آن براي تصفيه خون بسيار مناسب است. اين ميوه براي رفع بي اشتهايي و كاهش گرماي غريزي بدن مفيد است.

مصرف چاي بلافاصله بعد از غذا باعث دفع آهن و ويتامين B1 مي شود. چاي داراي ماده اي به نام « تانن» است كه به راحتي با آهن موجود در منابع گياهي تركيب مي شود. همچنين آهن يك ماده مغذي است كه جذب آن در دستگاه گوارش مشكل بوده و به مقدار اندك و به سختي جذب مي شود. بنابراين مصرف چاي بعد از غذا سبب مي شود آهن با ماده تانن موجود در چاي تركيب شده و در نتيجه انسان در معرض خطر كمبود ويتامين B قرار مي گيرد.

پياز آرام بخش، كاهنده فشار خون، كاهش چربي خون، پايين آورنده قند خون ( ديابت )، اشتها آور، ضد اسپاسم، رفع سنگ هاي مجاري صفراوي، درمان اختلالات روده رفع مسموميت، ادرار آور، كاهش اوره خون، دفع سنگهاي مجاري ادراري، رفع پروستات، رفع احتباس ادرار، درمان التهاب مجاري ادراري، مسكن سرفه و سرماخوردگي، فقويت سيستم محافظ بدن ( پوست و مو )، ترميم سوختگي، جلوگيري از ريزش مو، مسكن درد و التيام زخم، ضد قارچ درمان حسبه و تاول.

مصرف ميوه هايي مثل سيب، آلبالو، گيلاس، مركبات و همچنين، گياهاني نظير پياز، گل كلم و ترب به دليل اينكه حاوي رنگ دانه هاي طيف زرد تا ارغواني هستند مي توانند سدي در برابر گرفتگي عروق و بيماريهاي قلبي مانند رنگ دانه هاي قرمز مي توانند از اكسيد شدن LDL كلسترول جلوگيري كنند و مانع رسوب چربي بر ديواره رگها شوند.

زيتون سنگهاي صفراوي را دفع و يبوست هاي مزمن را درمان مي كند و معالج قولنجهاي ناشي از ورم كليه است. همچنين اين ماده در تسكين درد و سوزش سوختگيها، درمان آفتاب زدگي و سرماخوردگي، گزش حشرات و عقرب مفيد است.

افرادي كه بلافاصله بعد از صرف نهار در كارهاي سخت فكري و ذهني شركت مي كنند، بيش از سايرين در معرض ابتلا به مشكلاتي مانند بي خوابي، احساس خستگي و ضعف، اختلال حافظه و سكته مغزي قرار دارند. خوابيدن به مدت كوتاه پس از صرف نهار مي توانند از بروز بسياري از اين مشكلات پيشگيري كند.

مصرف يك عدد سيب در روز به دليل وجود آنتي اكسيدان هاي قوي در اين ميوه براي مقابله با آسيب سلول، حقيقتاً در حفظ سلامت بدن و بي نيازي از مراجعه به پزشك مؤثر است.

پوست سيب از مقادير بالايي از آنتي اكسيدان ها برخوردار است كه آب سيب فاقد آن است. به طور كلي سيب هاي قرمز بيش از سيب هاي سبز و زرد آنتي اكسيدان دارند. از ساير خوراكي ها كه حاوي مقادير زيادي از اين مواد هستند مي توان به پياز،پرتقال و گريپ فروت اشاره كرد.

چون سيب در رفع يبوست، خارج كردن حرارت بدن، تقويت كبد و در درمان تنگي نفس و درمان زخم ها، مفيد است و بهترين دارو براي سوء هاضمه است. سيب رنده شده را مي توان براي برطرف كردن اسهال كودكان استفاده كرد، نوشيدن  آب سيب داروي مؤثري براي سرما خوردگي، گرفتگي صدا و سرفه است. از آب سيب تازه مي توان براي از بين بردن چين و چروك پوست استفاده كرد. سيب ترش حالت استفراغ و دل بهم  خوردگي را از بين مي برد و براي آنها كه مزاج گرم دارند مفيد است. سيب ترش پخته درمان كننده اسهال خوني است.

كاهو داراي ويتامين A  ، B ، C است كه اين ويتامين ها موجب خون سازي مي شوند. همچنين اين نوع سبزي سرشار از املاح آهن، كلسيم، منيزيم، منگنز، روي، سديم و مس است. كاهو به علت داشتن املاح فراوان به ويژه منگنز و روي از سفيد شدن و ريزش مو جلوگيري مي كند و اشتها را تحريك مي كند.

چنانچه كاهو پيش از غذا با كمي سركه و ادويه مناسب خورده شود غدد دستگاه گوارش را تحريك مي كند و باعث ترشح اسيد معده مي شود و در نتيجه به هضم غذا كمك مي كند. كاهو مسكن اعصاب است، حتي تشويش و دلهره را از بين مي برد و بهترين دارو براي بيماري عصبي است. كاهو فشار خون را تنظيم كرده و در درمان يبوست نيز بسيار مؤثر است.

رژيم غذايي مناسب خطر ابتلا به سرطان سينه و پروستات را تا هفتاد درصد كاهش مي دهد. نتايج يك پژوهش جديد نشان داده است كه رژيم غذايي سرشار از موادي مثل گل كلم، هويج و ماهي خطر ابتلا به سرطان ها را به ميزان قابل ملاحظه اي كاهش مي دهد رژيم غذايي مناسب علاوه بر آنكه تا هفتاد درصد از بروز سرطان سينه و پروستات پيشگيري مي كند به ميزان بيست تا پنجاه درصد در پيشگيري از سرطان هاي ديگر نيز مؤثر است.

سيب زميني بعد از برداشت به مدت پنج تا هفت ماه به ندرت جوانه مي زند، اما بعد از اين مدت در حرارت بالاتر از پنج درجه غالباً سيب زميني جوانه مي زند و خراب مي شود.سيب زميني در حرارت پايين مثلاً كمتر از پنج درجه مقدار قندش زيادتر و مقدار نشاسته اش كمتر مي شود، بر عكس در حرارت بالاتر قند سيب زميني كمتر و نشاسته آن بيشتر ميشود، بنابراين نحوه نگهداري سيب زميني در طعم آن مؤثر است.

براي نگهداشتن سيب زميني در خانه ها بهتر است آن را در جعبه هاي چوبي ريخته در جاي خنك نگهداري كنيد. بهترين طريقه پوست كندن سيب زميني انداختن آن در آب جوش و سپس گرفتن پوست آن است، در اين صورت قشري كه در زير پوست قرار گرفته و ارزش غذايي آن از ساير سيب زميني بيشتر است از دست نمي رود.جهت پخت سيب زميني بهتر است ابتدا آب را جوش آورده سپس سيب زميني را داخل آب در حال جوشيدن بريزيد و در ظرف را ببنديد تا پخته شود.

وقتي سيب زميني در مقابل نور قرار مي گيرد به تدريج زير پوست آن سيز رنگ مي شود يعني مقداري كلروفيل در آن توليد مي شود، همزمان با اين حالت در سيب زميني ماده اي سمي به نام سولانين ايجاد مي شود.همچنين وقتي سيب زميني جوانه مي زند سم ذكر شده در آن ايجاد مي شود. در صورت امكان از مصرف اين گونه سيب زميني ها خودداري گردد. در غير اين صورت موقع پوست كندن بايد پوست را با ضخامت بيشتر جدا كرد، چون سم در قسمت خارجي سيب زميني بيشتر متراكم است. در بعضي كشورها كه مصرف سيب زميني بالا است، مسموميت از سولانين بيشتر اتفاق مي افتد.

منبع: فصلنامه شماره 10 نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي