• ارسال کننده: میترا نامجو
  • تاریخ انتشار: 2017 / 10 / 05

افزایش زنان سالمند در ایران

آخرین سرشماری عمومی در سال ۱۳۹۵ نشان می‌دهد که ۳/ ۹ درصد مردم ایران سالمند هستند و جمعیت به سرعت در حال پیر شدن است؛ شمار زنان سالمند نسبت به مردان سالمند رو به افزایش است و فقر در میان سالمندان به شدت رواج دارد.

زنان سالمند ایران

براساس نتایج آخرین سرشماری عمومی در سال ۱۳۹۵ جمعیت ایران برابر ۷۹ میلیون و ۹۲۶ هزار و ۲۷۰ نفر بوده است. سازمان ملل در مطالعات خود با توجه به متوسط امید به زندگی در سطح جهان، شروع سن سالمندی را ۶۰ سالگی اعلام کرده است.
بر مبنای همین تعریف سازمان ملل متحد از سالمندی ۳/ ۹ درصد مردم ایران سالمند هستند که ۴/ ۷۲ درصد آنان در مناطق شهری و ۶/ ۲۷ درصد در مناطق روستایی زندگی می‌کنند. ایران جزو چند كشور اول جهان است كه به سرعت درصد سالمندی در آن افزایش می‌یابد.

 افزایش ۵/ ۱ برابری سالمندان در یک دهه اخیر

بر اساس آخرین سرشماری عمومی در سال ۱۳۹۵، جمعیت سالمندان کشور بین سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ حدود یک‌ونیم برابر شده است. این افزایش در حالی است که سالمندان در دوران سالمندی در زمینه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی با شرایط منفی مختلفی روبرو می‌شوند.
از جمله این شرایط منفی دور شدن آنها از فعالیت‌های اجتماعی، احساس تنهایی و بروز مشکلات روحی و کاهش میزان درآمد و افزایش مخارج زندگی به خاطر پرداخت هزینه‌های مراقبت‌های پزشکی هستند.
نتایج سرشماری ۱۳۹۵ همچنین نشان می‌دهد که بیش از نیمی از سالمندان ایران (حدود ۵۴ درصد) بی‌سواد هستند. سالمندان بیسواد کسانی تعریف شده‌اند که در زندگی روزمره نمی‌توانند متن ساده‌ای را بخوانند و بنویسند.

 شمار زنان سالمند نسبت به مردان سالمند افزایش می‌یابد

مردان سالمند ایران

 به گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت رفاه ایران، در مقابل هر ۹۷ نفر مرد در ایران ۱۰۰ زن وجود دارد و این امر حکایت از افزایش تعداد سالمندان زن نسبت به مردان سالمند دارد.
البته افزایش تعداد سالمندان زن دور از انتظار نیست، زیرا در میان مردان امید به زندگی پایین تر از زنان است و نیز زنان نسبت به مردان به مراقبت‌های پزشکی حساس‌تر هستند.

 فقر در میان سالمندان

به گفته رئیس سابق دبیرخانه شورای ملی سالمندان ایران، فقر سالمندان جدی است و نزدیک به ۳۰ درصد از سالمندان از فقیرترین اقشار جامعه محسوب می‌شوند. او می‌گوید یک میلیون و ۸۰۰ هزار سالمند در كشور از هیچ نوع پوشش دستگاه‌های حمایتی و صندوق‌های بازنشستگی برخوردار نیستند.
كارگری و دست‌فروشی پیرمردان و پیرزنان در خیابان‌های شهرها بر شهروندان ایران پنهان نیست؛ سالمندانی که به دلیل نبود پشتوانه اجتماعی ناگزیرند در ایام پیری کار ‌کنند تا بتوانند هزینه زندگی خود را تامین کنند.

 زنان سالمند مجرد

بسیاری از زنان سالمند مجبور به زندگی در تنهایی هستند. دلیل تنها زیستن این زنان را ناهید تاج‌الدین، عضو هیئت رئیسه كمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، هنجارهای اجتماعی می‌داند و با توجه به آمارها می‌گوید که ۹۰ درصد زنان پس از طلاق ازدواج نمی‌كنند.
ناهید تاج‌الدین در ادامه می‌گوید این آمار در حالی است كه ۹۰ درصد مردان پس از طلاق بار دیگر ازدواج می‌کنند. بر این اساس، بخت زنان ایرانی برای ازدواج مجدد یک‌نهم مردان است.

این محتوا اختصاصاً برای یاد بگیر دات کام تهیه شده است استفاده از آن با ذکر منبع همراه با لینک آن و نام نویسنده یا مترجم مجاز است
برچسب ها:



نظر شما چیست؟

پرسش های خود را در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید

لطفا جای خالی را پر کنید







صفحه ما را در فیس بوک دنبال کنید صفحه ما را در توییتر دنبال کنید صفحه ما را در  اینستاگرام دنبال کنید صفحه ما را در لینکداین دنبال کنید