اگر دچار بیماری نقرس هستید خوراکی های زیر را نخورید!
اگر قصد دارید تا اسید اوریک خون خود را کاهش دهید باید به طور جدی از غذاهایی که پروتئین بالایی دارند، پرهیز کنید. غذاهای پروتئینی باعث می شود که اسید اوریک بیشتری در بدن تولید شود و خطر نقرس و حملات آن را افزایش می دهد. کنترل نقرس بسته به این که در چه مرحله ای از بیماری هستید با نظر پزشک می باشد.
در این مقاله به لیستی از خوراکی هایی اشاره می شود که در بیماری نقرس بایستی از خوردن آن ها پرهیز کرد. در 100 گرم از هر یک از خوراکی های زیر مقدار پورین محاسبه شده است.
پورین ها ترکیبات شمیمایی اند که جزء فراوان ترین ترکیب های هتروسیکلیک نیتروژنی در طبیعت هستند. پورین ها در برخی غذاها یافت می شود و به اسید اوریک تجزیه می شود. یک رژیم غذایی محتوی پورین، می تواند سطح اسید اوریک خون را بالا ببرد و بالا رفتن اسید اوریک گاهی منجر به بیماری نقرس می شود. در مجموع گوشت ها و فراورده های دریایی خطر نقرس را افزایش می دهد ولی لبنیات کمتر شخص را در معرض خطر نقرس قرار می دهد.
تخمه آفتابگردان
اگر تخمه آفتابگردان محتوی پورین بالایی نبود جزء بهترین تنقلات محسوب می شد. 100 گرم تخمه آفتابگردان، محتوی 143 میلی گرم پورین است که 584 کالری انرژی تولید می کند.
ماهی ساردین
ساردین نیز غذایی است که اگر نقرس دارید از خوردن آن اجتناب کنید. درست است این ماهی دریایی امگا3 و اسیدهای چرب بالایی دارد، اما محتوای ترکیبات پروتئینی بالایی هم هستند و برای نقرسی ها شبیه اسلحه ای است که ماشه ی آن کشیده باشد! 100 گرم ساردین، 480 میلی گرم پورین و 208 کالری انرژی دارد.
فراورده های فرعی گوشت
بیماران نقرسی از مصرف فراورده های فرعی گوشت مانند کله پاچه، جگر، شش، سیرابی،… جدا خودداری کنند، چرا که این خوراکی ها بیشترین سطح پورین را دارا هستند. درست است که این فراورده های گوشتی، منبع غنی ویتامین ها و مواد معدنی مثل آهن، منیزیم و پتاسیم است اما پورین بالایی نیز دارد. 100 گرم فراورده های فرعی گوشت، 444 تا 773 میلی گرم پورین دارد که قسمت های مختلف آن، انرژی های متفاوتی تولید می کند.
خاویار
خاویار غذای افراد اعیانی جامعه است بنابراین طبقه متوسط و حتی طبقه بالای جامعه نیز از خاویار بسیار به ندرت مصرف می کنند با این حال اگر نقرس دارید مصرف خاویار را محدودتر کنید. 100 گرم خاویار، 144 میلی گرم پورین و 284 کالری انرژی دارد.
مرغابی
مرغابی غذای معمول و پر مصرف بسیاری از خانواده ها نیست اما در لیست غذایی بسیاری از رستوران ها دیده می شود و توجه شما را جلب می کند. اما اگر نقرس دارید و قصد دارید از غذاهای پورینی پرهیز کنید، مرغابی نخورید یا مصرف آن را بسیار محدود کنید. هر صد گرم گوشت مرغابی، 138 گرم پورین و 337 کالری انرژی دارد.
جوجه
جوجه پورین زیادتر از گوشت گاو و کمتر از ماهی دارد. هر 100 گرم جوجه، 175 میلی گرم پورین و 172 کالری انرژی دارد.
ماهی
ماهی ها پورین بالایی دارند. بدترین نوع ماهی ها برای نقرسی ها، انچوویز، شاه ماهی و ماهی خاردار پرچ است. ماهیان دیگر پورین کمتری دارند ولی با این حال به طور میانگین میزان پورین ماهی از دیگر غذاها بالاتر است. اگر نقرس شما پیشرفت کرده است باید از خوردن ماهی صرفنظر کنید مگر این که پزشک شما به طور خاص یک نوع ماهی را برای شما تجویز کند. 100 گرم ماهی، 110 تا 345 میلی گرم پروتئین و بسته به نوع ماهی، کالری های مختلف دارد.
نظر شما چیست؟
پرسش های خود را در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید