• ارسال کننده: سمیه مظفری
  • تاریخ انتشار: 2019 / 01 / 26

آیا مژه هایی که ریخته اند، دوباره رشد می کنند؟

برخی به دلایل مختلفی از سوختگی گرفته تا شیمی درمانی، مژه های خود را از دست می دهند. شاید مدتی طول بکشد، اما بالاخره مژه ها مجددا رشد خواهند کرد.

درست مثل موی سر، مژه ها هم چرخه رشد را طی می کنند، از این رو از دست دادن حجم کمی از مژه ها مساله نگران کننده ای نیست. با این وجود، بسیاری از جراحات و بیماری ها باعث می شوند همه و یا بیشتر مژه ها بریزند.

آیا مژه هایی که ریخته اند مجددا رشد می کنند

در این مقاله، ما اطلاعاتی در رابطه با ریزش مژه، و همچنین راه کار هایی برای رشد مجدد مژه ها با استفاده از دارو ها و درمان های خانگی برای شما گرد آوری نموده ایم.

دلایل ریزش مژه

زیر نویس عکس: اکستنشن مژه، سوختگی و شیمی درمانی از جمله علل ریزش مژه هستند.

موارد زیر باعث ریزش مژه می شوند:

سوختگی

براساس اطلاعات منتشر شده از آکادمی چشم پزشکی آمریکا، در صورتی که مژه ها ریختند، اما فولیکول های آن هم چنان سالم باشند، معمولا پس از گذشت 6 هفته مژه ها دوباره رشد خواهند کرد.

اما اگر فولیکول ها هم آسیب دیده باشند، مژه ها دیگر رشد نخواهند کرد.

شیمی درمانی

گاهی داروهایی که برای درمان سرطان مورد استفاده قرار می گیرند، باعث ریزش مژه ها می شوند. البته تمام دارو های شیمی درمانی چنین عوارضی ندارند.

به هر حال، در صورتی که فرد از دارو های شیمی درمانی استفاده می کند که منجر به ریزش مو می شوند، بی شک این دارو ها روی موهای تمام بدن از جمله سر فرد تاثیر گذار خواهد بود.

این دارو ها عموما موهای بدن، ابرو ها و مژه ها را درگیر می کنند و باعث ریزش آن ها می شوند. معمولا، پس از قطع دارو های شیمی درمانی و پس از گذشت مدت کوتاهی مژه ها رشد مجدد خود را باز می یابند.

بریدن مژه

معمولا کسی مژه های خود را کوتاه نمی کند. اما اگر کسی هم سهوا چنین کاری انجام دهد، مژه هایش با گذشت زمان دوباره تا اندازه معمول و همیشگی خود رشد خواهد کرد.

کندن مژه به علت اختلال روانشناختی

اختلال کندن مو در واقع یک اختلال روانشناختی است که در پی آن فرد با فشار سعی در کشیدن موها می کند.

این فشار روی موهای سر تا سر بدن از جمله مژه ها اثر می گذارد. مژه هایی که بر اثر کشیدگی می ریزند، پس از گذشت چند ماه دوباره رشد خواهند کرد.

اکستنشن مژه

اکستنشن مژه در واقع تار هایی هستند که به مژه های طبیعی فرد چسبیده می شوند تا مژه ها ضخیم تر و بلند تر شوند.

علی رغم زیبایی حاصل از اکستنشن مژه، این تارها به مژه های طبیعی فرد آسیب رسانده و موجب ریختن آن ها می شود. در صورتی که مژه های طبیعی به واسطه اکستنشن مژه ریختند، نگران نباشید چرا که پس از گذشت چند ماه دوباره رشد می کنند.

اختلال تیروئیدی

وظیفه غده تیروئید، ترشح برخی هورمون هاست. در صورتی که این غده هورمون تیروئیدی کمتر و یا بیشتر از حد معمول تولید کند، منجر به بروز علائم متعددی می شود که یکی از آنها ریزش مو است.

ریزش مژه هم بر اثر کم کاری و هم پر کاری غده تیروئید اتفاق می افتد. در این حالت معمولا پس از درمان اختلال تیروئیدی، مژه ها رشد خود را اثر می گیرند.

طاسی ناحیه ای

طاسی نقطه ای در حقیقت یک اختلال خود ایمنی است که باعث می شود سیستم ایمنی بدن به فولیکول های مو حمله کنند.

این اختلال موجب ریزش مو در ناحیه سر، ابروها، و مژه ها می شود. معمولا برای این عارضه هیچ راه کار درمانی وجود ندارد، اما برخی روش های درمانی وجود دارند که با استفاده از آن ها می شود نشانه های بیماری را کاهش داد.

درمان ریزش مژه

مژه هایی که بر اثر شیمی درمانی ریخته اند، ممکن است دوباره رشد کنند.

در بیشتر مواقع  پس از این که مژه ها به واسطه سوختگی و یا شیمی درمانی می ریزند، با گذشت مدتی دوباره رشد می کنند.

مژگانی که پس از شیمی درمانی در می آیند، ممکن است کم پشت تر از سابق بوده و یا نازک تر باشند، حتی ممکن است درست با کیفیت سابق رشد کنند.

در صورتی که اختلالات تیروئیدی و یا بیماری های خود ایمنی باعث ریزش مژه ها و موها شوند، لازم است تا فرد سعی در درمان ریشه مشکلات نموده تا مانع از ریزش بیشتر مژه ها شود.

مدت زمان لازم برای رشد مجدد مژه ها بستگی به دلیل ریزش مژه و مقدار تار هایی که ریخته اند دارد.

راه کار های درمانی هم به رشد مجدد مژه ها کمک می کنند. پزشکان برای کمک به این مشکل دارو هایی مثل قطره بیماتوپراست (قطره چشمی) را تجویز می کنند.

طی پژوهشی این دارو را روی 41 نفر که درگیر ریزش مژه به علت طاسی منطقه ای شده بودند، آزمایش شد. داوطلبین و شرکت کنندگان در این آزمایش به مدت یک سال، هر روز 0.03 درصد از این قطره را روی ردیف بالایی مژه ها چکاندند. و چیزی در حدود 70 درصد از این داوطلبان با نتایج مثبتی مواجه شده و مژه هایشان مجدد رشد نمود.

رشد مجدد مژه های ریخته بر اثر شیمی درمانی

آیا امکان رشد سریع تر مژه ها با درمان های خانگی وجود دارد؟

درمان های خانگی متعددی برای درمان این عارضه وجود دارد که فرد مبتلا می تواند با استفاده از آن ها رشد مجدد مژه ها را تسریع بخشد. از جمله درمان های خانگی موثر برای این عارضه می توان به ماساژ مژه ها، استفاده از روغن زیتون و محصولات حاوی بیوتین اشاره کرد.

اما آیا اگر فرد مبتلا، درمان های خانگی را به کار بندد، رشد مجدد مژه هایش سریع تر می شود؟ احتمالا جواب منفی است.

هیچ گونه شواهدی مبنی بر این که درمان های خانگی به رشد مجدد مژه ها کمک می کند، وجود ندارد. با وجود این که بیوتین نقش به سزایی در سلامت پوست و مو ایفا می کند، تحقیقات اندکی در رابطه با نقش موثر آن در رشد مجدد مو ها صورت گرفته است.

پیشگیری از ریزش مژه

شستن آرایش چشم ها پیش از خواب جدا توصیه می شود، چرا که احتمال شکستن و ریختن مژه های خشک شده بیشتر است.

با وجود این که هر چیزی هر لحظه ممکن است اتفاق بیفتد و همیشه نمی شود از ریزش طبیعی مژه ها جلوگیری کرد، اقداماتی هستند که با پیاده کردن آنها می توان خطر دچار شدن به این عارضه را کاهش داد. این اقدامات شامل موارد زیر می شوند:

داشتن یک رژیم غذایی سالم:

کمبود برخی مواد مغذی در ریزش مو دخیل هستند. گاهی این کمبود ها منجر به ریزش مژه هم می شوند. مواد مغذی که نقش مهمی در سلامت مو دارند شامل موارد زیر می شوند:

  • ویتامین C
  • ویتامین B
  • ویتامین D
  • زینک
  • آهن
  • پروتئین
عدم استفاده از فر مژه:

افرادی که از فر مژه استفاده می کنند، ممکن است به صورت اتفاقی مژه های خود را با فشار کشیده، که این به فولیکول های مو آسیب جدی می رساند.

شستن آرایش چشم ها پیش از خواب:

نشستن آرایش چشم ها به ویژه ریمل مژه در تمام طول شب منجر به خشک شدن مژه ها می شود. و احتمال این که مژه های خشک بشکنند و یا به صورت دائمی بریزند بسیار زیاد است.

مالیدن چشم ها:

با خشونت مالیدن چشم ها نیز باعث ریزش مژه ها می شوند. موها به ویژه تار های مژه بسیار ظریف و حساس هستند، و لازم است در صورت لزوم چشم ها را به آرامی بمالید.

حرف آخر

درست مثل موی سر، مژه ها هم دارای یک چرخه رشدی طبیعی هستند و اغلب ریزش مژه اتفاق می افتد. از دست دادن تعداد اندکی تار مژه مساله ای طبیعی است. ولی از دست دادن حجم زیادی از مژه ها ممکن است دلایل متعددی داشته باشد.

در بیشتر مواقع، مژه ها بدون هیچ درمانی دوباره رشد می کنند. اما آن دسته از افرادی که تمایل دارند مژه هایشان سریع تر رشد کنند، می توانند از راه کار های درمانی کمک بگیرند.

اگر علت ریزش مژه هایتان را نمی دانید، بهترین کار این است که با یک پزشک مشورت کرده تا دلایل ریزش مژه هایتان را در یابید.

ترجمه: آتنا هوایی

این محتوا اختصاصاً برای یاد بگیر دات کام تهیه شده است استفاده از آن با ذکر منبع همراه با لینک آن و نام نویسنده یا مترجم مجاز است
برچسب ها:



نظر شما چیست؟

پرسش های خود را در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید

لطفا جای خالی را پر کنید







صفحه ما را در فیس بوک دنبال کنید صفحه ما را در توییتر دنبال کنید صفحه ما را در  اینستاگرام دنبال کنید صفحه ما را در لینکداین دنبال کنید