علت ترشح چرک از مقعد چیست ؟


معمولا زمانی که بیمار دچار بیماری فیستول مقعد می گردد مشاهده می نماید که از مقعد خود چرک در حال ترشح می باشد.
 

درمان بیماری فیستول مقعدی و شناخت آن

فیستول مقعدی

معمولاً بدنبال یک آبسه (دمل) اطراف مقعد به وجود می آید که معمولاً آبسه نیاز به تخلیه اورژانس با لیزر یا جراحی داشته و در 50 درصد موارد به دنبال درمان آبسه فرد دچار فیستول می گردد. علامت اصلی آن ترشح چرکی طولانی مدت از یک سوراخ و گاهی چند سوراخ از اطراف مخرج می باشد.
بنا به تعریف یک فیستول باید حداقل 2 دهانه داشته باشد که بوسیله یک مجرای توخالی به یکدیگر متصل می شوند.
اغلب فیستول های مخرج یا مقعدی از غدد مترشح بلغم(muccos) مستقر در کانال مخرج منشا می گیرند. این غدد ابتدا عفونی می شوند و سپس عفونت به آبسه منجر می شود و زمانیکه آبسه باز یا پاره شود فیستول پدید می آید که ممکن است زیر پوستی- زیر مخاطی- داخل عضلانی و یا زیر عضلانی باشد.
و نیز فیستول می تواند قدامی یا خلفی و یا منفرد یا مرکب یا نعل اسبی باشد.

راه های تشخیص

1- معاینه

2- فیستول گرافی

3-MRI

4- سونوگرافی آندوآنال

روش درمان فیستول مقعد
این بستگی دارد که آبسه بین کدام فضا قرار گرفته باشد که این نکته تعیین کننده درمان می باشد. ساده ترین آن نوع سطحی بوده و سخت ترین آن نوع خارجی آن می باشد که درمان به جراحی چند مرحله ای نیاز دارد. اما در موراد دیگر که فیستول سطحی و یا بین اسفنکتری بوده درمان آن نسبتاً راحت تر می باشد و از لیزر می توان در درمان این فیستول ها استفاده نمود. بیمار با مراجعه به پزشک می گوید که یک سوراخ نا به جا کنار مقعد دارم و گاهی هم ترشحاتی چرکی از آن خارج می شود که گاهی در این ترشحات چرکی بسته می شود و زیر آن تورم می کند، درد می گیرد و می ترکد و خارج می شود و دوباره بهبود پیدا می کند و یا این که می گوید در این ناحیه آبسه کرده ام یا آبسه تکرار شده. پس شایع ترین شکایت بیمار ترشحات چرکی به صورت تکرار شونده در اطراف مقعد میباشد و یا آبسه ها یا دمل هایی که اتفاق می افتد. مراجعه هم همینطور قبل از این که به پزشک جراح شود به پزشک های متعدد دیگر می شود، که همانگونه که در مورد سینوس گفتیم متاسفانه از سوی آن پزشک تجویز آنتی بیوتیک می شود در صورتی که آنتی بیوتیک هیچ گونه کارایی در درمان قطعی بیماری ندارد اما در درمان کمکی موثر دارد. در نتیجه، برای درمان قطعی با یک روشی باید این تونل را تخریب نمود. وقتی که سقف تونل تخریب می شود از کف تونل بافت ترمیمی شروع به فعالیت می کند و بسته می شود

 

درمان فیستول مخرج

نکته مهم در درمان فیستول آنست که درمان داروئی به کمک آنتی بیوتیک و غیره هیچ جایگاهی نداشته و تنها درمان موثر، انجام جراحی با لیزر یا بصورت سنتی می باشد درمان جراحی ( فیستولوتومی ) معمولا تنها درمان موثر است و جهت انجام آن سوراخ خارجی و داخلی (اولیه) با عبور پروب ( میله فلزی نازک و قابل انعطاف و نرم ) و با استفاده از آب اکسیژنه و بلدومتیلن رقیق باید پیدا شوند و مجرا یا مجاری فیستول باید بطور کامل مشخص شوند و مجرا در تمامی طول آن باز شود بطوریکه فیستول به شکل یک زخم باز درآید و باید مطمئن شد که زخم حاصل از عمق به سطح بطور خود به خود ترمیم می شود. در تمام روش های درمانی اعم از جراحی معمولی و یا لیزر 5 تا 10 درصد بسته به طول و عمق فیستول احتمال عود وجود دارد.

منبع : کلینیک شفا

سایت : ترشح چرک از مقعد

 

 

 

 

 تبليغات در ياد بگير دات كام | سفارش تبليغ | آگهي ها