با سلام
در بیشتر موارد، تشخیص بیماری تنها با تغییر رنگ مدفوع قابل انجام نیست. پزشک باید علائم دیگر، سابقه پزشکی، تغییرات رژیم غذایی و داروها را در نظر بگیرند تا به تصمیم گیری در مورد تغییر رنگ مدفوع کمک کنند. معاینه فیزیکی و بررسی مدفوع برای یافتن خون ، چربی یا عفونت مورد آزمایش قرار می گیرد. آزمایش خون بسته به وضعیت بالینی ممکن است لازم باشد. بسته به تغییر رنگ، ممکن است لازم باشد لوزالمعده ، کبد یا دستگاه GI ارزیابی شود.
در صورت تغییر رنگ مدفوع و داشتن علائم همراه مانند استفراغ ، اسهال ، تب یا درد شکم با پزشک خود تماس بگیرید.
یکی از علت های مدفوع زرد رنگ، بیماری های لوزالمعده یا پانکراس است که می تواند سبب سوء جذب ناشی از اختلال در جذب مواد مغذی غذایی در دستگاه گوارش (GI) باشد.
یک علت دیگر مدفوع زرد رنگ، بیماری سلیاک (بیماری سُلیاک یا اسپروی سلیاک یک اختلال خودایمنی روده باریک با زمینه ژنتیکی،ارثی است.)، فیبروز کیستیک (نوعی بیماری سوختوساز بدن است که بر اثر آن ترشحات در بخشهایی از بدن سفت و چسبنده میشوند.) در صورت ابتلا به این بیماری ها با متخصص مشورت کنید
علت دیگر مدفوع زرد رنگ، عفونت ژیاردیا است این عفونت بر اثر انگلی از دسته برونکافتگان است که در روده باریک انسان و بسیاری از پستانداران زندگی میکند. این انگل سبب بیماری رودهای همهگیر و محلی و اسهال میشود.
یکی از علت های مدفوع شبیه خاک رس ، زرد کمرنگ یا سفید به علت بیماری کبدی یا صفراوی و کمبود صفرا در مدفوع است.
مقاله زیر اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار می دهد:
http://www.yadbegir.com/new/?p=71581