با سلام
شما مطرح نکرده اید که آیا سابقه بیماری تیروئیدی دارید یا نه. در زیر اطلاعاتی داده شده است که مطالعه آن ها مفید است و برای درمان و تجویز دارو باید به پزشک متخصص غدد مراجعه کنید:
تست Anti TPO (تیروئید پراکسیداز آنتی بادی) : این تست نیز برای سنجش اتو آنتی بادی ها، در تشخیص بیماری خود ایمنی هاشیموتو، کاربرد دارد.
مثبت بودن anti-TPO به این معناست که شما آنتی بادی هایی در خونتان دارید که بر خلاف سلول های تیروئید عمل می کنند و باعث کم کاری تیروئید می شود. این بیماری اغلب پیشرفت می کند. امروزه دانشمندان درمانی بر خلاف خود ایمن سازی بدن ندارند بنابراین هورمون تیروئید به شکل تیروکسین جایگزین می شود.
TPO آنزیمی است که در غده ی تیروئید وجود دارد و نقش اساسی در تولید هورمون های تیروئیدی دارد. در آزمایش Anti TPO، به دنبال آنتی بادی خودایمن برضد TPO در خون هستیم که اگر این آنتی بادی در خون حضور داشته باشد، در اکثر مواقع دلیل بر بیماری خود ایمنی می باشد.
وقتی نشانه های کم کاری تیروئید برطرف شده است، ولی TSH کمی بالاست و T4/T3 نرمال است به این معناست که کم کاری ساب کلینیکال (غیر قابل تشخیص) دارید. از شایع ترین بیماری های تیروئید، مثبت بودن anti-TPO است.
در آنتی بادی های شدیدا مثبت احتمالا درمان تا آخر عمر ادامه دارد. جدا از خرابی سلول های تیروئید، آنتی بادی های anti-TPO باعث هیچ آسیب دیگری نمی شوند.
بیماری تیروئید به خودی خود بی ضرر است اگر که TSH در سطح نرمالی قرار داشته باشد.
اگر بیماری تیروئید کنترل نشود، خطر بیماری های قلبی، دیسلیپیدمی (اختلال در سوخت و ساز چربی ها)، مشکلات روحی _ جسمی، افزایش وزن، یبوست و غیره افزایش می یابد.
مطالعات زیادی نشان می دهد که بیماری های خود ایمنی تیروئید قابلیت پیشرفت دارند و روی باروری و بارداری، سقط جنین و زایمان زودرس تاثیر می گذارد، پس زنانی که مشکلات باروری دارند و حتی نشانه کم کاری تیروئید را ندارند، باید از لحاظ بیماری هاشیموتو بررسی شوند.
آدرس های زیر اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهد:
http://www.yadbegir.com/new/?p=944
http://www.yadbegir.com/new/?p=350
http://www.yadbegir.com/new/?p=361