با سلام
طبق تحقیقات ما کیت های ازمایشگاهی با یکدیگر متفاوت هستند نمی توان فقط با یک آزمایش با اطمینان در باره نتیجه آزمایش نظر داد اما:
کراتنین در اثر متابولیسم عضلات تولید می شوند و از طریق خون به کلیه ها منتقل می شوند و از طریق ادرار دفع می شود اگر کلیه نتواند وظیفه خود را به خوبی انجام دهد مقدار کراتنین خون بالا می رود. تقریبا هر روز 2 درصد از کراتین بدن به کراتنین تبدیل می شود
به همین دلیل مقدار کراتنین موجود در خون به عنوان یکی از فاکتور های نسبتا قابل اعتماد برای سلامت کلیه مورد استفاده قرار می گیرد. و برای آزمایش دقیق تر سلامت کلیه باید آزمایش glomerular filtration rate, یا GFR انجام گیرد.
میزان کراتنین نرمال برای مردان بزرگسال
0.6 تا 1.2 میلی گرم بر دسی لیتر است
میزان کراتنین نرمال برای زنان بزرگسال
0.5 تا 1.1 میلی گرم بر دسی لیتر است
توجه داشته باشید که برای جوانان ورزشکار که عضلانی تر هستند و افراد میانسال این اعداد می تواند بیشتر باشد.
افراد مسن ممکن است کراتینین کمتری از حد طبیعی داشته باشند.
شیرخواران کراتنین کمتری دارند در حدود 0.2 میلی گرم بر دسی لیتر یا بیشتر
برای کسانی که کاهش وزن شدیدی را تجربه می کنند یا افرادی که به علت ضعف ناشی از بیماری شدید و طولانی عضلات خود را از دست می دهند ممکن است کراتنین کمتری از حد طبیعی داشته باشند.
و کسی که یک کلیه نرمال داشته باشد ممکن است کراتنین خونش بین 1.8 تا 1.9 و برای کودکانی با چنین وضعیتی می تواند تا 2 یا حتی بیشتر هم باشد.
وقتی که میزان کراتنین به 10 می رسد نشان دهنده این است که کلیه ها دچار مشکل حاد هستند و نیاز به دیالز وجود دارد.
اگر فشار خون بالا یا دیابت دارید یا اینکه از داروهای کراتین استفاده می کنید یا مشکل کلیه دارید یا سرم کراتنین مصرف می کنید باید آزمایش خون را به صورت دوره ای تکرار کنید و زیر نظر پزشک روند سلامت کلیه ها را مورد ارزیابی قرار دهید تا در صورت لزوم رژیم غذایی و سبک زندگی خود را تغییر دهید و در شرایط حاد تر داروهای لازم تجویز شود.