• ارسال کننده: علی یزدی مقدم
  • تاریخ انتشار: 2024 / 09 / 03

راهنمای جامع خرید لپ تاپ استوک (دست دوم) آنچه نمی گویند!

خرید لپ تاپ استوک مزایایی دارد که وسوه انگیز هستند. می توانید به قیمت مناسب لپ تاپ با آخرین  فناوری ممکن و از یک برند خوب را  خریداری کنید . البته این کار یک مزیت بزرگ دیگر هم دارد و آن کمک به محیط زیست است شما با استفاده از لپ تاپ دست دوم یا استوک از تولید وحشتناک زباله های الکترونیکی جلوگیری خواهید کرد.

لپ تاپ دست دوم راهنمای خرید

اما خرید این لپ تاپ ها همیشه ریسک بالاتری هم داشته است که از آن جمله می توان به عمر کمتر باتری، احتمال وجود ایراد های پنهان و عدم وجود گارانتی اشاره کرد. به همین دلایل برخی افراد ترجیح می دهند لپ تاپ نو با مشخصات پایینتر خریداری کنند و از خرید لپ تاپ دست دوم صرفنظر می کنند.

با این وجود هنوز عده زیادی هستند که می خواهند مقدار ریسک بیشتری را قبول کرده و یک لپ تاپ استوک یا دست دوم را خریداری کنند. تا بتوانند از برند بهتر یا مشخصات بهتری داشته باشند. بنده هم با توجه به اینکه سال ها در زمینه سخت افزار کامپیوتر و لپ تاپ فعالیت داشته ام فکر کردم بد نیست اطلاعات جامعی در این زمینه در یاد بگیر دات کام منتشر کنم تا با استفاده از آن بتوانید هنگام خرید بهترین تصمیم ممکن را بگیرید.

مشخصات لپ تاپ با توجه به کاربری

قبل از هر چیزی باید مشخص کنید لپ تاپ را برای چه کاری می خواهید و با توجه به نیاز خود مشخصات سخت افزاری آن را تعیین کنید.

در ادامه به ویژگی های مورد نیاز یک لپ تاپ با توجه به نوع کاربری آن می پردازیم.

ممکن است بخواهید روی لپ تاپ خود ویندوز 11 نصب کنید در این صورت پردازنده شما اهمیت بیشتری پیدا می کند و باید از نسل های جدیدتر و با قابلیت های بیشتر استفاده کنید.

در مورد رم باید بگویم هر چه در این زمینه دست و دل باز تر باشید کار های شما بهتر انجام خواهد گرفت. چون وقتی رم کافی پردازنده لپ تاپ باید از هارد دیسک یا حافظه اصلی آن برای تبادل اطلاعات در حال پروسس، استفاده کرد در نتیجه سرعت به شدت کند می شود.

از انجا که هارد دیسک های قدیمی هنوز به صورت فیزیکی کار می کنند با پیشرفت های فناوری سرعت این نسل از هارد دیسک ها نتوانسته است متناسب با دیگر اجزای کامپیوتر رشد کند از هارد دیسک ها امروزه بیشتر به عنوان فضای ذخیره سازی و آرشیو کردن  استفاده می شود. از آنجا که سیستم عامل شما روی این حافظه ذخیره می شود و برنامه های کاربردی هم روی همین حافظه هستند و مدام باید روی آن خوانده و نوشته شود حافظه رم و پردازنده مدام منتظر هارد دیسک (فیزیکی) هستند، بنابراین بهتر است حداقل سیستم عامل شما روی هارد ssd قرار گیرد. فراموش نکنید اولین مانع برای استفاده از توانایی های لپ تاپ حافظه ذخیره سازی آن است و استفاده از حافظه ssd تبدیل به یک ضرورت شده است.

اگر باز هم سرعت بالاتر در ذخیره سازی اطلاعات و خواندن آنها می خواهید ممکن است به حافظه های NVMe فکر کرده باشید البته این فناوری جدیدتر است و ممکن است در لپ تاپ های قدیمی تر پشتیبانی نشوند. سریعترین نوع از این حافظه ها تا 3 برابر از برترین حافظه های ssd سریعتر هستند. این نوع حافظه برای کارهای محاسباتی سنگین و کار های سطح بالاتر مناسب هستند. یکی از قابلیت های این نوع حافظه قابلیت ارتباط مستقیم آن با CPU از طریق سوکت PCIe است. این نوع حافظه همانند SSD‌ از نوع غیر فرار است که با قطع برق آن اطلاعات پاک نمی شود.

در ادامه مشخصات لپ تاپ ها را با توجه به کاربری آن در چهار دسته تقدیم شما می شود بهتر است لپ تاپ شما حداقل این مشخصات را داشته باشد ولی اگر مشخصات بالاتری هم داشت چه بهتر برای سال های بیشتری می تواند از نرم افزار های مورد نیاز شما پشتیبانی کند.

لپ تاپ با کاربری‌های عمومی (وب‌گردی، کارهای دفتری، نرم‌افزارهای سبک)

این رده از لپ تاپ ها کمترین منابع را در بین دیگر کاربری ها نیاز دارند. ولی اگر دید آینده نگرانه دارید می توانید از لپ تاپی با مشخصات بالاتر هم استفاده کنید. امروزه حتی مرورگر ها با توجه به افزونه هایی که روی آنها نصب می شود و قابلیت باز کردن تعداد زیادی تب میزان قابل توجهی از منابع سیستم را مصرف می کنند.

راهنمای کامل و جامع خرید لپ تاپ دست دوم

پردازنده: حداقل پردازنده Intel Core i3 نسل 8 یا AMD Ryzen 3 3000.

رم (حافظه موقت): حداقل 8 گیگابایت.

ذخیره‌سازی: 256 گیگابایت SSD (برای سرعت بوت بالا) یا 500 گیگابایت HDD (برای فضای ذخیره‌سازی بیشتر).

گرافیک: کارت گرافیک یکپارچه (integrated graphics) مانند Intel UHD Graphics یا AMD Vega Graphics کفایت می‌کند.

صفحه نمایش: Full HD (1920×1080) با سایز 13 تا 15 اینچ.

باتری: حداقل 4 ساعت شارژدهی.

لپ تاپ برای کاربری‌های تخصصی (طراحی گرافیک، تدوین ویدئو، برنامه‌نویسی)

پردازنده: حداقل پردازنده Intel Core i5 نسل 10 یا AMD Ryzen 5 4000. با توجه به این که در زمان نگارش این مقاله نسل 14 پردازنده های اینتل در لپ تاپ های جدید مورد استفاده قرار می گیرد ترجیحا لپ تاپی را انتخاب کنید که به پردازنده نسل 10 یا بالاتر مجهز باشند.

رم: 16 گیگابایت (برای اجرای هم‌زمان نرم‌افزارهای مختلف).

ذخیره‌سازی: 512 گیگابایت SSD یا ترکیبی از SSD و HDD.

گرافیک: کارت گرافیک مجزا (dedicated) مانند NVIDIA GTX 1650 یا AMD Radeon RX 5500M.

صفحه نمایش: Full HD یا 4K با سایز 15 تا 17 اینچ، پوشش رنگی وسیع (sRGB 100% یا بیشتر).

باتری: حداقل 5 ساعت شارژدهی.

لپ تاپ برای کاربری‌های حرفه‌ای (مهندسی، مدل‌سازی سه‌بعدی، یادگیری ماشین)

پردازنده: حداقل Intel Core i7 نسل 10 یا AMD Ryzen 7 4000.

رم: 32 گیگابایت یا بیشتر.

ذخیره‌سازی: 1 ترابایت SSD یا بیشتر.

گرافیک: کارت گرافیک مجزا (dedicated) مانند NVIDIA RTX 2060 یا AMD Radeon Pro.

صفحه نمایش: 4K یا Full HD با پوشش رنگی وسیع، سایز 15 تا 17 اینچ.

باتری: حداقل 6 ساعت شارژدهی (البته بیشتر تمرکز روی کارکرد دستگاه با اتصال به برق است).

لپ تاپ برای کاربری‌های گیمینگ

پردازنده: حداقل Intel Core i5 نسل 10 یا AMD Ryzen 5 4000.

رم: 16 گیگابایت.

ذخیره‌سازی: 512 گیگابایت SSD (با امکان ارتقاء).

گرافیک: کارت گرافیک مجزا (dedicated) مانند NVIDIA GTX 1660 Ti یا AMD Radeon RX 5600M.

صفحه نمایش: Full HD با نرخ تازه‌سازی 120Hz یا بیشتر، سایز 15 تا 17 اینچ.

باتری: 4 ساعت شارژدهی (بیشتر تمرکز روی کارکرد دستگاه با اتصال به برق است).

مشخصات لپ تاپ استوک گیمینگ بازی حرفه ای حداقل

بررسی ابعاد و وزن

اگر لپ تاپ را قرار است هر روز و مدت زمان زیادی حمل کنید بهتر است یک لپ تاپ سبک بین 1.3 تا 1.9 کیلوگرمی انتخاب کنید. اگر برای گیمینگ و کارهای برنامه نویسی یا طراحی می خواهید از لپ تاپ استفاده کنید به صفحه نمایش بزرگتری نیاز دارید که طبیعتا این نوع لپ تاپ به خاطر سخت افزار و همچنین ابعاد صفحه نمایش معمولا وزنی بالای 1.9 کیلو گرم دارند و ابعاد صفحه نمایش آنها بالای 15 اینچ است.

سلامت لپ‌تاپ استوک یا دست دوم را چگونه بررسی کنیم؟

تا اینجای کار تصمیم گیری درباره مشخصات لپ تاپ بود. اما پس از اینکه لپ تاپ مورد نظر خود را یافتید باید آنرا از نظر سلامت چک کنید توجه داشته باشید که معمولا لپ تاپ های استوک یا دست دوم گارانتی ندارند و حداکثر چند روزی به شما فرصت تست داده می شود.

خرید این لپ تاپ ها ریسک بالاتری دارند بنابراین باید از سلامت فیزیکی آنها اطمینان حاصل کنید. تا بفهمید آیا در طی سالیان آتی که از آن استفاده خواهید کرد کشش لازم را دارد؟ یا دچار مشکلات اساسی نخواهد شد.

چون مواردی که باید چک کنید بسیار است و ممکن است این تست ها ساعت ها زمان ببرد، بهتر است برای بررسی سلامت لپ تاپ یک چک لیستی از موارد زیر تهیه کنید و یک به یک همه این موارد را بررسی نمایید.

  • بررسی ظاهری: بررسی کنید که لپ‌تاپ خط و خش، شکستگی یا ترک نداشته باشد. بررسی لولاها، صفحه نمایش، کیبورد و پورت‌ها نیز ضروری است. بهتر است در نور بالا و روی یک میز کاملا صاف بخش های مختلف لپ تاپ را بررسی کنید. لپ تاپی که ضربه خورده است ممکن است اکنون به خوبی کار کند اما در بلند مدت مشکل دار شود. اگر ذره بین و چراغ قوه پر نور هم همراه داشته باشید که بهتر است.
  • روشن شدن و بوت شدن سیستم: قبل از هر چیزی باید بررسی کنید در هنگام روشن شدن و بالا آمدن سیستم عامل همه چیز عادی باشد. و زمان بالا آمدن آن طولانی نباشد. نباید لپ تاپ از مسیر غیر معمول بوت شود یا نیاز به سی دی یا درایوری برای بالا آمدن داشته باشد. پس از آن بهتر است در اولین مرحله از طریق System Information در ویندوز یک سری اطلاعات اجمالی بدست آورید، می توانید از مشخصات سخت افزاری کامپیوتر اطلاع پیدا کنید. همچنین در این قسمت می توانید اطلاعاتی از درست کار کردن قسمت های مختلف سخت افزاری نصب شدن درایور ها و همچنین خطاهایی که ممکن است روی داده باشد به صورت اجمالی اطلاعات کلی بدست بیاورید تا در تست های بعدی این مشکلات را مد نظر داشته باشید. یکی از قسمت های مفید در این بخش Windows Error Reporting در شاخه Software Environment  است که می توانید مجموعه ای از خطاهای سیستم را ببینید همچنین بعد از انجام تست ها و اجرای نرم افزار های مختلف بهتر است دوباره نگاهی به این قسمت بیندازید.
  • بررسی باتری: عمر باتری را از طریق ابزارهایی مانند  BatteryInfoView  یا HWMonitor  بسنجید. نرم افزار دوم قابلیت بررسی بخش های مختلف سخت افزار لپ تاپ شما را دارد. که در ادامه درباره آن بیشتر صحبت خواهیم کرد. حتی اگر قرار است مانند یک کامپیوتر خانگی از آن استفاده کنید و فکر می کنید باتری آن برای شما اهمیتی ندارد، باید بگویم باتری هر لپ تاپی باید یک حداقل شارژی را نگه دارد چون باتری مانند یک فیلتر عالی در برابر نوسانات ولتاژ برق شهری است که مانع از تاثیر منفی بر روی لپ تاپ خواهد شد. به این ترتیب عمر مفید لپ تاپ شما بالاتر خواهد رفت. نکته دیگر اینکه بعد از خرید اگر مدت طولانی از لپ تاپ استفاده نمی کنید باید حتما باتری ها را هر از گاهی مثلا حداقل دو هفته یکبار شارژ کنید چون باتری لپ تاپ شما نو نیست و اگر مدت طولانی از آن استفاده نشود و شارژ هم نشود خیلی زود خراب خواهد شد.
  • بررسی دمای سیستم: از نرم‌افزارهای Core Temp  یا HWMonitor  برای بررسی دمای پردازنده و GPU  استفاده کنید. حرارت در لپ تاپ بسیار مخرب تر از کامپیوتر ها است چون تمام تجهیزات به صورت فشرده در کنار یکدیگر قرار گرفته اند دمای بالا به راحتی عمر لپ تاپ را پایین می آورد بنابراین تست دمای لپ تاپ یکی از مهمترین تست ها است. اگر دمای پردازنده به بالای 90 درجه سانتی‌گراد برسد، این می‌تواند نشان‌دهنده‌ی مشکلی باشد، مانند خرابی سیستم خنک‌کننده یا جریان هوای ناکافی. ولی در حالت فول لود در یک لپ تاپ سالم معمولا دمای پردازند از 80 تا 85 درجه سانتی گراد بالاتر نمی رود.  در حالت کار عادی و بدون اجرای نرم افزاری خاصی دما بین 30 تا 50 درجه خواهد بود. این اعداد برای GPU هم صدق می کند. برای اطلاع از اعداد دقیقتر باید به Data Sheet کارخانه سازنده مراجعه کنید. یکی از مشکلاتی که در لپ تاپ های استوک دیده می شود خاموش شدن ناگهانی آنها زمانی است که دمای کاری این قطعات بالا می رود. در این صورت احتمالا یک مشکل جدی وجود دارد و بهتر است از خرید آن صرفنظر کنید.
  • بررسی سلامت هارد دیسک یا SSD :  هنگام خرید لپ‌تاپ دست دوم، هارد دیسک یکی از حیاتی‌ترین قطعاتی است که باید بررسی شود، زیرا ممکن است به دلیل استفاده‌ی قبلی دچار آسیب شده باشد. از ابزارهای CrystalDiskInfo  یا HDDScan  برای بررسی سلامت ذخیره‌ساز استفاده کنید. همچنین باید صداهای غیر عادی بررسی گردد صداهایی مانند خرخر کردن یا وزوز می تواند نشانه خرابی هد ها یا قطعات چرخان هارد دیسک باشد. اگر لپ‌تاپ به طور غیرعادی زمان زیادی برای راه‌اندازی یا باز کردن فایل‌ها می‌گیرد، ممکن است به دلیل خرابی هارد دیسک باشد. تکرار صفحه آبی مرگ، به ویژه اگر بعد از نصب مجدد سیستم هم ادامه داشته باشد، می‌تواند نشان‌دهنده‌ی خرابی حافظه اصلی باشد. این اتفاق به دلیل ناتوانی دیسک در خواندن یا نوشتن صحیح فایل‌های سیستم رخ می‌دهد. خاموش شدن یا راه‌اندازی مجدد غیرمنتظره سیستم می‌تواند به مشکلات حافظه اشاره داشته باشد، به خصوص اگر بدون دلیل مشخصی رخ دهد. به همین دلیل باید قبل از خرید تست های کامل هارد دیسک را روی آن انجام دهید.
  • بررسی عملکرد رم و CPU می‌توانید از ابزارهایی مانند MemTest86  برای تست رم و Cinebench  یا Prime95  برای تست عملکرد CPU استفاده کنید.

با اجرای ابزار استاندارد  Windows Memory Diagnostic هم می توانید سلامت رم را مورد بررسی قرار دهید در نوار جستجوی ویندوز عبارت “Windows Memory Diagnostic” را تایپ کرده و ابزار را اجرا کنید. گزینه Restart now and check for problems  را انتخاب کنید. سیستم ری‌استارت می‌شود و حافظه رم شما مورد بررسی قرار می‌گیرد. در صورت وجود مشکل، سیستم بعد از ری‌استارت دوباره، گزارش آن را نمایش خواهد داد.

  • بررسی صفحه نمایش: از برنامه‌هایی مانند Dead Pixel Tester  برای بررسی پیکسل‌های مرده یا آسیب‌دیده صفحه نمایش استفاده کنید. در بررسی صفحه نمایش باید دقت کنید پیکسل های مرده یا پرش یا لرزش می تواند نشانه مشکلات جدی باشند که گاه تعویض نمایشگر بخصوص برای برخی مدل ها می تواند به مشکلی حل نشدنی تبدیل شود. همچنین اگر احساس می کنید رنگ ها غیر طبیعی هستند یا به صورت منطقه ای تغییر رنگ یا تغییر شدت نور دیدید از خرید آن لپ تاپ صرفه نظر کنید. همچنین اگر از لپ تاپ مورد نظر شما قلم و صفحه لمسی دارد حتما باید  اپلیکیشن های تست چند لمسی  را دانلود و اجرا کنید.
  • اسپیکر، میکروفن و وبکم:  قبل از خرید لپ تاپ توجه به سلامت اسپیکر، میکروفن و وب کم اهمیت زیادی دارد امروزه یکی از کاربری های اصلی لپ تاپ ها در ارتباط تصویری و کلاس های آموزش از راه دور است و با معیوب بودن هر کدام از آنها کار برای شما سخت خواهد شد. برای تست میکروفن و اسپیکر می توانید از برنامه های خود سیستم عامل استفاده کنید صدای خود را ضبط کرده مجددا پخش کنید یک موسیقی پخش کنید تا از صاف و بدون مشکل بودن صدا اطمینان حاصل کنید. همچنین بهتر است با وب کم ویدیویی ضبط کنید و کیفیت آنرا بررسی کنید.
  • بنچمارکینگ کارت گرافیک: به خصوص برای آنها که لپ تاپ را برای مصارفی مانند گیمینگ و نرم افزار های طراحی سه بعدی مورد استفاده قرار میدهند بهتر است به کمک نرم افزار های بنچمارکینگ رتبه قابلیت های کارت گرافیک خود را بررسی کنند و آنرا با آنچه کارخانه سازنده ارائه داده است مقایسه کنند.

بررسی‌های تخصصی‌تر

  • تست صفحه کلید و ترک‌پد: از نرم‌افزار Keyboard Test Utility  برای بررسی کارایی کلیدها استفاده کنید.
  • بررسی سیستم خنک‌کننده: با اجرای تست‌های سنگین (مانند تست Cinebench ) و مشاهده دمای لپ‌تاپ، می‌توانید مطمئن شوید که سیستم خنک‌کننده به درستی کار می‌کند.
  • بررسی درایور ها: ممکن است بعضی از سخت افزار ها توسط سیستم عامل به خوبی شناخته نشوند بنابراین اطمینان حاصل کنید برای آن سخت افزار درایور وجود دارد یا می توانید آنرا از فروشنده دریافت کنید.

شناسایی لپ‌تاپ‌های ضربه‌خورده

  • بررسی شاسی و بدنه: هرگونه خمیدگی، ترک یا تغییر شکل بدنه نشان‌دهنده ضربه خوردن یا تحت فشار قرار گرفتن است. حتما لپ تاپ را روی یک سطح صاف قرار دهید و دقت کنید خمیدگی یا تغییر شکل غیر عادی در آن وجود ندارد. حتما نور فراوان داشته باشید تا به خوبی بتوانید مشکلات ظاهری را تشخیص دهید. همینطور لپ تاپ و تمام قطعات آن باید کاملا محکم و یکپارچه باشند و هنگام حرکت دادن آن هیچ صدایی وجود نداشته باشد و هیچ قطعه ای حالت لقی نداشته باشد.
  • بررسی پورت‌ها: بررسی کنید که پورت‌ها به درستی کار می‌کنند و در اثر ضربه آسیب ندیده‌اند.
  • بررسی صفحه نمایش: اگر صفحه نمایش نقاط تاریک، روشن یا شکستگی دارد، ممکن است در اثر ضربه آسیب دیده باشد.

ارزیابی ارزش خرید لپ‌تاپ دست دوم

  • بررسی مشخصات سخت‌افزاری: مطمئن شوید که مشخصات سخت‌افزاری با نیازهای شما همخوانی دارند. گاه لپ تاپی میابید که قیمت بسیار مناسبی دارد اما از نظر سخت افزاری آنقدر ضعیف و قدیمی است که نمی توان آنرا ارتقا داد یا هزینه ارتقای ان مقرون به صرفه نیست. توجه داشته باشید همیشه ارزان بودن به این معنا نیست که ارزش خرید دارد!
  • مقایسه قیمت: قیمت لپ‌تاپ را با نمونه‌های مشابه در بازار دست دوم مقایسه کنید. یکی از ساده ترین کار ها مقایسه لپ تاپ مورد نظر با نمونه های مشابه است هر چند این مقایسه باید در شرایط سلامت کامل هر دو لپ تاپ صورت گیرد.
  • گارانتی و خدمات پس از فروش: اگر لپ‌تاپ هنوز گارانتی دارد یا امکان استفاده از خدمات پس از فروش وجود دارد، این موضوع می‌تواند ارزش خرید را افزایش دهد. لپ تاپ های دست دو که در بازار ایران یافت می شوند معمولا این ویژگی را ندارند مگر اینکه آنرا مستقیما از مصرف کننده ای که می خواهد به هر دلیلی لپ تاپ خود را بفروشد بخرید یا از فروشنده ای که به او سپرده اند. در این صورت باید برگه های گارانتی را بررسی کنید می توانید صحت گارانتی را با شرکت مورد نظر چک کنید. نکته دیگر اینکه گارانتی لپ تاپ از شرکتی معتبر باشد. گاه لپ تاپ مشکلی دارد که شرکت گارانتی کننده پاسخگوی آن نیست بنابراین گول گارانتی داشتن آنرا نخورید و حتما سلامت لپ تاپ را از هر جهت بررسی کنید. همانطور که می دانید لپ تاپ ضربه خورده شامل هیچ گارانتی نمی شود.
  • تست بایوس (BIOS): در BIOS می‌توانید برخی اطلاعات مانند وضعیت دمای سیستم، اطلاعات سخت‌افزار و عمر کارکرد دستگاه را مشاهده کنید. این اطلاعات می‌تواند به شما کمک کند تا ارزش خرید لپ‌تاپ را بهتر ارزیابی کنید. برخی از لپ‌تاپ‌ها تعداد کل ساعات استفاده شده از دستگاه را نیز در BIOS نشان می‌دهند. هر چند ممکن است اطلاعات بایاس دستکاری شده باشند اگر اعداد خیلی هم پایین بود در واقعی بودن آنها شک کنید.

 

بررسی اتصالات و پورت‌ها

 بررسی اتصال وای‌فای

  1. اتصال به شبکه‌های وای‌فای مختلف: اطمینان حاصل کنید که لپ‌تاپ می‌تواند به راحتی به چندین شبکه وای‌فای مختلف متصل شود. برای این کار:
    • به تنظیمات شبکه بروید و شبکه‌های موجود را جستجو کنید.
    • به یک شبکه متصل شوید و کیفیت اتصال را بررسی کنید. مطمئن شوید که سرعت اینترنت در محدوده مورد انتظار است.
  2. بررسی کارت وای‌فای:  در صورتی که لپ‌تاپ به خوبی به شبکه‌های وای‌فای متصل نمی‌شود، ممکن است کارت وای‌فای مشکل داشته باشد. از Device Manager  در ویندوز استفاده کنید تا مطمئن شوید کارت وای‌فای به درستی شناسایی شده و درایورهای آن به‌روز هستند.
  3. پینگ کردن: از دستور ping  در خط فرمان (Command Prompt) برای تست ثبات اتصال استفاده کنید. برای این کار، دستور زیر را اجرا کنید:

ping yadbegir.com -t

این دستور اتصال شما به سرور یاد بگیر دات کام را تست می‌کند و هرگونه ناپایداری یا از دست رفتن بسته‌های داده را نشان می‌دهد. توجه داشته باشید که این تست ادامه می یابد و برای متوقف کردن آن باید کلید Ctrl را نگه داشته و C را بزنید.

بررسی اتصال بلوتوث

  1. اتصال به دستگاه‌های بلوتوثی: از تنظیمات بلوتوث، دستگاه‌هایی مانند گوشی همراه، هدفون، یا موس بلوتوثی را به لپ‌تاپ متصل کنید. بررسی کنید که اتصال پایدار و بدون قطعی باشد.
  2. انتقال فایل: فایلی را از طریق بلوتوث بین لپ‌تاپ و دستگاه دیگر منتقل کنید تا سرعت و پایداری اتصال را بررسی کنید.
  3. بررسی کارت بلوتوث: مشابه وای‌فای، از Device Manager استفاده کنید تا مطمئن شوید کارت بلوتوث به درستی شناسایی شده و درایورهای آن به‌روز هستند.

تمامی پورت ها و اتصالات کامپیوتر باید مورد بررسی قرار گیرند و یکی از مهمترین پورت ها پورت شبکه است که باید حتما از سلامت آن اطمینان حاصل کنید تست سلامت آن مشابه تست هایی است که برای وای فای انجام داده اید. همچنین ورودی و خروجی های صوتی در صورت وجود بهتر است که بررسی گردند و از کارکرد درست آنها اطمینان حاصل کنید. یکی دیگر از خروجی های پر کاربرد که شاید بدون آن کار با لپ تاپ بسیار سخت شود پورت USB است همچنین باید مطمئن شوید پورت USB سرعتی متناسب با  فناوری مورد ادعا دارد و درایور آن به خوبی نصب شده است.

بررسی پورت های لپ تاپ استوک کارکرده دست دوم

بررسی سلامت DVD Drive/Writer لپ تاپ

امروزه در بیشتر لپ تاپ های مدرن DVD Drive/Writer حذف شده است اما در صورت وجود باید صحت عملکرد آنرا بررسی نمایید.

تفاوت لپ‌تاپ‌های کارکرده، استوک و رفرش شده

هنگام خرید لپ‌تاپ دست دوم، با اصطلاحاتی مانند کارکرده، استوک و رفرش شده مواجه می‌شوید. هر یک از این اصطلاحات به شرایط و سابقه استفاده لپ‌تاپ اشاره دارد و شناخت تفاوت آن‌ها به شما کمک می‌کند تا انتخاب بهتری داشته باشید. اما توجه داشته باشید که در ایران اغلب دستگاه های به صورت دست دوم از دبی وارد می شوند و تشخیص واقعی آن که در کدام دسته قرار یک قرار می گیرند برای خریدار عادی کمی دشوار است چرا که لپ تاپ دست دوم را به عنوان استوک می فروشند و به ندرت لپ تاپ ریفرش به قیمت مناسب در ایران پیدا می کنید در بسیاری مواقع این لپ تاپ ها را به عنوان نو به فروش می رسانند.

لپ‌تاپ کارکرده یا دست دوم

  • تعریف: لپ‌تاپ کارکرده دستگاهی است که قبلاً توسط یک یا چند نفر استفاده شده و به دلایل مختلف مانند ارتقا، تعویض یا نیاز مالی به فروش گذاشته شده است.
  • شرایط: این لپ‌تاپ‌ها ممکن است دارای خط و خش، ساییدگی و حتی ایرادات جزئی باشند.
  • مزایا: معمولاً ارزان‌ترین گزینه هستند.
  • معایب: عمر باتری ممکن است کمتر باشد و احتمال وجود ایرادات پنهان بیشتر است.

لپ‌تاپ استوک

  • تعریف: لپ‌تاپ‌های استوک معمولاً دستگاه‌هایی هستند که به عنوان نمایشگاهی در فروشگاه‌ها استفاده شده‌اند یا به دلایل دیگری مانند بسته‌بندی آسیب دیده، به عنوان کالای نو فروخته نمی‌شوند.
  • شرایط: این لپ‌تاپ‌ها معمولاً دارای ظاهر بسیار خوبی هستند و کارکرد کمی دارند.
  • مزایا: قیمت آن‌ها نسبت به مدل‌های نو کمتر است و معمولاً در شرایط بسیار خوبی قرار دارند.
  • معایب: ممکن است گارانتی کامل نداشته باشند.

لپ‌تاپ رفرش شده  (Refurbished Laptop)

  • تعریف: لپ‌تاپ‌های رفرش شده دستگاه‌هایی هستند که به دلایلی مانند بازگشت از سوی مشتری، نمایشگاهی بودن یا نقص‌های جزئی، به کارخانه بازگردانده شده‌اند. سپس این لپ‌تاپ‌ها توسط کارشناسان بررسی، تعمیر و نوسازی می‌شوند.
  • شرایط: این لپ‌تاپ‌ها معمولاً مانند دستگاه‌های نو هستند و با گارانتی ارائه می‌شوند.
  • مزایا: قیمت آن‌ها کمتر از مدل‌های نو است و معمولاً در شرایط بسیار خوبی قرار دارند.
  • معایب: ممکن است قیمت آن‌ها کمی بیشتر از لپ‌تاپ‌های استوک باشد.

جدول مقایسه

ویژگی لپ‌تاپ کارکرده لپ‌تاپ استوک لپ‌تاپ رفرش شده
شرایط ممکن است دارای ایرادات جزئی باشد معمولاً در شرایط بسیار خوب مانند دستگاه‌های نو
کارکرد زیاد کم کم
قیمت ارزان‌ترین ارزان‌تر از نو کمی گران‌تر از استوک
گارانتی معمولاً ندارد ممکن است گارانتی محدود داشته باشد معمولاً گارانتی دارد

 

سخن آخر

اگر می خواهید لپ تاپ بخرید گزینه لپ تاپ دست دوم یا استوک می تواند گزینه خوبی باشد، در صورتی که به دقت این کار را انجام دهید یا آن را از طریق یک متخصص دلسوز در این زمینه انجام دهید. ولی اگر هزینه برای شما اهمیت زیادی ندارد و حاضرید میلیون ها تومان بیشتر برای یک لپ تاپ نو هزینه کنید و حوصله این بررسی ها را ندارید می توانید لپ تاپ نو بخرید. در هر صورت لپ تاپ دست دوم ریسک های خود را دارد اما با توجه به بودجه محدود می تواند امکانات عالی در اختیار شما قرار دهد. تصمیم نهایی با شماست.

اگر پرسشی در این زمینه دارید می توانید آنرا در بخش پرسش و پاسخ یاد بگیر دات کام مطرح کنید ما تلاش می کنیم در کمترین زمان ممکن به آن پاسخ دهید.

نظرات ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید. بازخورد های شما به ما قوت قلب می دهند. این مقاله با توجه به تجربیات قبلی و تحقیق درباره آخرین اطلاعات در دنیای سخت افزار نوشته و خلاصه شده است در ویرایش های بعدی از نظرات و دیدگاه های شما استفاده خواهیم کرد.

علی یزدی مقدم

این محتوا اختصاصاً برای یاد بگیر دات کام تهیه شده است استفاده از آن با ذکر منبع همراه با لینک آن و نام نویسنده یا مترجم مجاز است
برچسب ها: - - -









صفحه ما را در فیس بوک دنبال کنید صفحه ما را در توییتر دنبال کنید صفحه ما را در  اینستاگرام دنبال کنید صفحه ما را در لینکداین دنبال کنید