کامپیوترها!
کسب و کار ها و افراد بسیاری به کمک کامپیوتر ها توانسته اند پیشرفت زیادی را تجربه کنند و به همین دلیل به شدت به کامپیوتر ها وابسته شده اند و بدتر از همه این است که خیلی هم به آن اعتماد می کنند و زمانی که برای این جعبه کوچک ساده اتفاقی می افتد عمق فاجعه مشخص می شود. ما انتظار داریم کامپیوتر ها به همان ترتیبی که ما انتظار داریم کار کنند اما وقتی که کامپیوتر شما بالا نمی آید و از اطلاعات خود نسخه پشتیبانی ندارید آنوقت است که متوجه می شوید نباید اینقدر به این جعبه کوچک اعتماد می کردید.
گدشته از اینکه چند بار شرایط تلخ از دست دادن اطلاعات را تجربه کرده ایم و چقدر برای آن آمادگی داشته باشیم. همه ما با درجات مختلفی در خطر از دست دادن اطلاعات خود هستیم هیچ کس نمی تواند ادعا کند که اطلاعات دیجیتالش در خطر نیستند حتی اگر به صورت منظم عملیات پشتیبان گیری را انجام دهد از آنتی ویروس ها و سیستم های امنیتی جدید و قدرتمند استفاده کند و… اما حقیقت این است که هیچ راه ایده آلی برای حفاظت از اطلاعات وجود ندارد کامپیوتر ها قطعات متحرک زیادی ندارند که استهلاک مکانیکی بالایی داشته باشند اما مانند دیگر ماشین های ساخته دست بشر بسیار آسیب پذیرند و همیشه احتمال خرابی آنها وجود دارد ممکن است این خرابی درست قبل از پشتیبان گیری برنامه ریزی شده شما باشد. حتی اگر مشکل فیزیک در کار نباشد ویروس های مخرب فراوانی هستند که ممکن است توسط افراد مختلف به صورت عمدی یا غیر عمدی وارد سامانه کسب و کار شما شوند و اطالاعات ارزشمند شما را مشکل دار کنند و زمانی متوجه شوید که کار از کار گذشته است و حتی نسخه های پشتیبان شما هم آلوده شده است. حتی ویروس ها می توانند کاری کنند که بازیابی اطلاعات شما غیر ممکن شود پس با همه این حرف ها چه می توان کرد؟ برای کسب و کاری که اطلاعات مشتریان و افراد مختلف را نگهداری می کند لو رفتن یا پاک شدن اطلاعات افراد لطمه بزرگی به اعتبار آن کسب و کار خواهد بود. خوب در پاسخ باید بگویم بهترین دفاع یک دفاع خوب است.
چگونه خود را برای فاجعه کامپیوتری آماده کنید؟
برای بدترین چیز ها آماده باشید
ایجاد یک ساختار درست باید در الویت کاری شما باشد و شخص یا شرکتی که قرار است چنین ماموریتی را برای شما انجام دهد باید از دانش بالایی در این زمینه برخوردار باشد. نسخه های پشتیبان بسیار ارزشمند هستند و در صورت بروز مشکل از ساعت ها دوباره کاری و کار سخت می کاهند. از انجام عملیات پشتیبان گیری در دوره های زمانی مشخص اطمینان حاصل نمایید، برای این منظور ابزار های مختلفی وجود دارد.
بسیار مهم است که لاگ مربوط به نسخه های پشتیبان را بررسی کنید تا اگر در هنگام فرایند پشتیبان گیری مشکلی پیش آمد از آن با خبر باشید. هیچ چیز بد تر از آن نیست که سیستم پشتیان گیری شما درست کار نکند و شما خبر نداشته باشید حتی باید به صورت دوره ای برنامه ای برای استفاده از نسخه های پشتیبان و بررسی دقیق آنها داشته باشید. وقتی که به نسخه های پشتیبان خود مراجعه می کنید اگر متوجه شوید این نسحه یا کار نمی کنند یا اصلاً وجود خارجی ندارند آنوقت است که ممکن است علاقه شما به کامپیوتر تبدیل به تنفر شود. برای یک کسب و کار کوچک و شخصی که حجم اطلاعات زیاد نیست و حساسیت کمتری وجود دارد بهتر است به صورت هفتگی پشتیبان گیری صورت گیرد. اما برای یک شرکت بزرگ یا کسب و کاری منطقه ای که اطلاعات زیادی در جریان است و هر لحظه نیاز آمار و اعداد و ارقام جدید به بانک اطاعاتی افزوده می شود نمی توان به یک پشتیبان گیری هفتگی و گاه حتی روزانه اکتفا کرد و برای برخی از کسب و کار ها نیاز است که پشتیبان گیری به صورت ساعتی و خودکار انجام شود حتی گاه لازم است ان پشیبان گیری به صورت همزمان انجام شود یعنی در هر لحظه دو نسخه از اطلاعات در دو محل مکانی جداگانه ذخیری شود. و برای چنین سازمان هایی اهمیت چک کردن لاگ ها و بررسی نسخه های پشتیبان بیشتر اهمیت پیدا می کند.
حفاظت بسیار حیاتی است
یک دیوار بسازید
اگر کامپیوتر های شما به اینترنت دسترسی دارند باید از فایروال نرم افزاری یا سخت افزاری (یا ترکیبی از هر دو) استفاده کنید. فایروال بین کامپیوتر شما و دنیای بیرون مرزی تعیین می کند. بدون استفاده از فایروال کرم های اینترنتی قادرند حفره های امنیتی سیستم های شما را شناسایی کنند و قادرند back door ها را در سیستم های شما ایجاد کنند. با استفاده از این back door ها می توان به رمز عبور و اطلاعات شخصی محرمانه در سیستم های مختلف دست یافت.
به هیچ کس اعتماد نکنید.
اگر شما یا هر یک از پرسنل شما عادت دارند در اینترنت بچرخند و مرتب دانلود کنند باید از اسکن شدن همه آنچه که دانلود می شود اطمینان حاصل نمایید کافی است یک بسته آلوده باز شود و کامپیوتر شما را مشکل دار کند. خوب شکی نیست که باید از آنتی ویروس و سیستم امنیتی به روز استفاده کنید. فایل هایی که ضمیمه ایمیل می شوند و برای شما ارسال می شوند بسیار خطرناک هستند مراقب آنها باشید و مطمئن باشید علاوه بر اینکه آنتی ویروس شما قابلیت بازرسی این بسته ها را دارد پرسنل خود را برای استفاده درست از ایمیل ها، وبگردی، کار با فلش دیسک ها و همه ملزومات امنیتی آموزش دهید و آنها را از خطر های موجود با خبر نمایید. فایل هایی که پسوند: pdf, exe, scr, doc و… دارند به راحتی ممکن است به ویروس آلوده شوند.
خوب در پایان توصیه ما استفاده از افراد متخصص و با تجربه در زمینه امنیت و نگهداری از اطلاعات است و باید پرسه ای مداوم برای حراست از اطلاعات خود داشته باشید تا مانع از بین رفتن و سوء استفاده از آنها شوید
- شبکه کامپیوتری خود را امن تر کنید
- از ورود هكر و متجاوز جلوگيري كنيد
- چك ليست امنيتي براي مدير وب سايت
- 5 افسانه در مورد امنيت
- گانگستر ها در دنياي مجازي
- عادت هاي خوب امنيتي
- مزايا و خطرات ايميل رايگان
- آشنايي با فايروال
من تازه می خواهم عضوشوم امابنظرسایت مفیدی است