استراتژیهای موفق بازاریابی مدرن به کمک 5 فناوری کلیدی
در دنیای پرشتاب امروز، کسبوکارها برای جذب مشتریان باید از روشهای بازاریابی نوآورانه و کارآمد بهره ببرند. با پیشرفتهای چشمگیر در فناوری، ابزارهای قدرتمندی مانند هوش مصنوعی، واقعیت افزوده، و بلاکچین وارد عرصه بازاریابی شدهاند و به شرکتها این امکان را دادهاند تا تجربههای شخصیسازی شده و شفاف را به مشتریان خود ارائه دهند. این مقاله به بررسی روشهای جدید و علمی در بازاریابی میپردازد که با استفاده از آخرین فناوریها، راهکارهای منحصر به فرد و قدرتمندی را به کسبوکارها ارائه میدهد تا در این رقابت پیچیده پیشرو باشند. همانطور که همیشه تاکید داشته ام در دنیای کسب و کار یا پیشرفت می کنید یا از بین می روید. اکنون دنیایی از فرصت های جدید در اختیار بازاریابان هست و البته رقابت سختی هم در بازار وجود دارد و استفاده از فناوری های جدید یک گزینه نیست بلکه ضروری است. در ادامه با هم به بررسی این فناوری های و اینکه چگونه می توان از آنها در بازاریابی بهره برد می پردازیم و نمونه های از موفقیت شرکت های مختلف را مرور می کنیم.
بازاریابی بر پایه هوش مصنوعی (AI-driven Marketing)
هوش مصنوعی در حال تغییر روشهای بازاریابی است. از طریق AI میتوان رفتار مشتریان را تحلیل کرد و پیشنهادات شخصیسازی شده ارائه داد. این روش به شرکتها کمک میکند تا مشتریان خود را بهتر بشناسند و به نیازهای آنها بهطور دقیقتری پاسخ دهند.
استفاده از چتباتهای هوشمند برای تعامل با مشتریان، تحلیل دادههای بزرگ (Big Data) برای شناسایی الگوهای خرید، و بهینهسازی تبلیغات دیجیتال از جمله کاربرد های هوش مصنوعی در بازاریابی هستند.
آمازون با استفاده از هوش مصنوعی، تجربه خرید مشتریان را بهبود بخشیده است. کمپانی آمازون از الگوریتمهای AI برای پیشنهاد محصولات به مشتریان بر اساس تاریخچه خرید، جستجوهای قبلی، و علایق آنها استفاده میکند. این روش نه تنها به افزایش فروش کمک کرده بلکه تجربه کاربری را نیز شخصیسازی کرده است. زمانی که کاربر در وب سایت آنها به دنبال محصول مورد نظر است هوش مصنوعی پیش بینی می کند ممکن است چه خرید های دیگری داشته باشد و علاوه بر اینکه در جستجو به او کمک می کند محصولات دیگری را هم برایش به نمایش می گذارد که به احتمال زیاد آنها را هم می خرد!
شرکت Wowcher در زمینه فروش کالا و خدمات از طریق تجارت الکترونیک فعالیت می کند آنها از هوش مصنوعی برای ایجاد محتوای تبلیغاتی شخصیسازی شده در شبکههای اجتماعی بهره میبرد. آنها با استفاده از فناوری Phrasee برای تولید خودکار متن تبلیغاتی، موفق به کاهش 31 درصدی هزینههای جذب مشتری شدند. این فناوری هوش مصنوعی توانست متنهای تبلیغاتی با امتیازهای بالاتر در مقایسه با متون نوشتهشده توسط انسان تولید کند و ارتباط بهتری با مخاطبان برقرار کند. همانطور که می دانید تبلیغ نویسی با توان فروش یک کار ارزشمند و بسیار گرانقیمت است. نمی خواهم بگویم که شغل تبلیغ نویسی از بین خواهد رفت. همیشه انسان های نابغه ای وجود دارند که خلاقیت آنها منحصر به فرد است. اما بدون شک تبلیغ نویسانی که از هوش مصنوعی به خصوص برای ایده گرفتن کمک نمی گیرند شرایط کار برایشان سختتر خواهد شد. شاید برایتان جالب باشد تیتر این مطلب از ترکیبی از پیشنهاد های هوش مصنوعی اقتباس شده است.
Dstillery یک شرکت دادهمحور است آنها از مدلهای سفارشی هوش مصنوعی برای ایجاد مخاطبان هدفمند استفاده میکند. برای مثال، یک برند تولیدکننده کفش توانست با استفاده از مدلهای هوش مصنوعی Dstillery، برای هر 1 دلار هزینه تبلیغات، 2.44 دلار درآمد کسب کند. این یعنی بازدهی 244 درصدی که یک عدد رویایی در تبلیغات است! همچنین، یک برند خدمات رسانهای با استفاده از خدمات آنها موفق شد هزینه جذب مشتریان جدید خود را 30 درصد کاهش دهد. این موفقیت به لطف استفاده از الگوریتمهای یادگیری عمیق برای دستهبندی دقیق رفتارهای مشتریان به دست آمد که امکان اجرای کمپینهای تبلیغاتی دقیقتر و بهینهتر را فراهم میکرد.
شرکت Alteryx (AYX) شرکت در زمینه تحلیل دادهها فعالیت میکند و به کسبوکارها امکان میدهد دادههای بزرگ را پردازش کرده و به بینشهای کاربردی برسند. راهحلهای مبتنی بر هوش مصنوعی و داده های بزرگ Alteryx به کسبوکارها کمک میکند تا دادههای پیچیده را بهصورت بصری و مفهومی درک کنند. این شرکت در یک سال گذشته رشد درآمدی بیش از 50 درصد را تجربه کرده و از زمان عمومی شدن سهام آن، رشد سهام بیش از 600 درصدی را تجربه کرده است. این آمار ها نشان می دهد که کمپانی های بسیاری ارزش هوش مصنوعی در تحلیل داده ها و استفاده از آن را در بازاریابی دریافته اند و به این سو حرکت کرده اند.
طبق گزارش Salesforce در سال 2021، 84% از شرکتها از هوش مصنوعی برای بهبود تجربه مشتری استفاده میکرده اند. همچنین، McKinsey در سال 2020 گزارش داد که شرکتهایی که از هوش مصنوعی در بازاریابی خود استفاده میکنند، افزایش درآمدی تا 10% تا 30% را تجربه کردهاند.
بازاریابی مبتنی بر اینترنت اشیاء (IOT-driven Marketing)
اینترنت اشیاء (IoT) یا Internet of Things به بازاریابان امکان میدهد تا با اتصال دستگاههای مختلف به اینترنت، دادههای بسیار ارزشمندی را جمعآوری کنند. این دادهها میتوانند برای ایجاد کمپینهای بازاریابی شخصیسازی شده و زماندار مورد استفاده قرار گیرند.
دستگاههای متصل به IoT که رفتار مصرفی کاربران را ثبت و تحلیل میکنند و اطلاعات مربوط به محصول را در زمان مناسب به مشتری یا کمپانی ارائه میدهند. این اطلاعات در بازاریابی بسیار ارزشمند است و به شما کمک می کنند مشتری که به شما نیاز دارد را درست زمانی که به شما نیاز دارد هدف بگیرید!
کوکاکولا از اینترنت اشیاء برای مدیریت و نگهداری دستگاههای فروش خودکار استفاده میکند. این دستگاهها با اتصال به اینترنت، اطلاعاتی از قبیل موجودی نوشیدنیها، دمای داخلی، و نیاز به تعمیرات را به مرکز ارسال میکنند. این دادهها به Coca-Cola کمک کرده تا بهرهوری را افزایش دهد و تجربه خرید بهتری را برای مشتریان فراهم کند.
یک مثال موفق از استفاده از اینترنت اشیاء (IoT) در بازاریابی مربوط به شرکت خردهفروشی Giant Eagle است. این شرکت از فناوری “قفسههای هوشمند” استفاده کرده تا میزان موجودی محصولات را در لحظه ردیابی کند و اطلاعات مربوط به محصولات را به دستگاههای موبایل مشتریان ارسال کند. نتایج این برنامه به شکل قابلتوجهی کارایی را بهبود بخشید، بهطوریکه زمان موردنیاز برای پر کردن محصولات فروختهشده 60% کاهش یافت و تعداد محصولات ناموجود در قفسهها 50% کمتر شد. این پیشرفتها باعث افزایش رضایت مشتری و کاهش هزینههای عملیاتی شد، که نشاندهنده موفقیت این فناوری در افزایش سود شرکت است.
شرکتهای تولیدی دیگر نیز از IoT برای بهبود کارایی و کاهش هزینهها استفاده کردهاند. بهعنوان مثال، Harley-Davidson از IoT برای اتوماسیون تولید استفاده کرده و زمان تولید سفارشات سفارشی را از 21 روز به تنها 6 ساعت کاهش داده است. این تحول باعث صرفهجویی در هزینههای عملیاتی به میزان 200 میلیون دلار و افزایش 25 درصدی در تولید موتورسیکلتهای سفارشی شده است.
شاید فکر کنید این دو مثال آخر چه ارتباطی به بازاریابی دارد اما بازاریابی در حقیقت از زمان طراحی محصول شروع می شود و در فرایند تولید تا فروش ادامه خواهد داشت. حتی بعد از فروش این وظیفه بخش بازاریابی است که اطلاعات و بازخورد های لازم را از مشتری جمع آوری کند. این بازاریابان و فروشندگان هستند که باید در ارتباط نزدیک با مشتری باشند و مشکلات و نارضایتی ها را اطلاع دهند و بخواهند که رضایت مشتری تامین شود. به کمک اینترنت اشیا بخشی از این وظیفه به صورت دقیق تر انجام می شود که منجر به افزایش رضایت مشتریان و البته خرید های بیشتر آنها خواهد شد. همچنین این قابلیت ها مزیت های رقابتی ایجاد خواهد کرد که بازاریابان می توانند در فعالیت های ترویجی خود از این مزیت منحصر به فرد استفاده کرده و مشتریان بیشتری را جذب کنند.
براساس گزارش Gartner ، تا سال 2025، بیش از 75 میلیارد دستگاه IoT به اینترنت متصل خواهند بود. Accenture نیز گزارش میدهد که 56% از شرکتهای جهانی از IoT برای بهبود خدمات مشتریان استفاده میکنند.
بازاریابی واقعیت افزوده (Augmented Reality Marketing)
واقعیت افزوده (AR) یکی از فناوریهای نوظهور است که میتواند تجربهی کاربری را بهبود بخشد و توجه مشتریان را جلب کند. این فناوری به کاربران اجازه میدهد تا محصول را قبل از خرید به صورت مجازی مشاهده و امتحان کنند. واقعیت افزوده ابزاری قدرتمند در دست بازاریابی است که می تواند به کمک آن مقاومت مشتری را در برابر خرید کاهش دهد، هر چند در استفاده از این ابزار محدودیت هایی وجود دارد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم.
اپلیکیشنهای AR برای نمایش محصولات به صورت مجازی در محیط واقعی کاربر، تبلیغات تعاملی با استفاده از واقعیت افزوده دنیای بازاریابی را متحول کرده اند.
Deloitte گزارش داده است که تا سال 2023، بازار AR به ارزش 198 میلیارد دلار خواهد رسید. همچنین، طبق گزارش Statista، حدود 61% از مشتریان اعلام کردهاند که تجربه واقعیت افزوده در خرید، تصمیمگیری آنها را ساده تر کرده است.
دانشکده بازاریابی سنگاپور در این زمینه تحقیقاتی انجام داده که قسمت هایی از آنرا برای شما ترجمه کرده ام:
مشتریان از استفاده از برنامههای واقعیت افزوده لذت میبرند و برای تصمیمگیری خرید به ابزارها متکی میشوند. به عنوان مثال: 56٪ از خریدارانی که توسط NielsenIQ مورد بررسی قرار گرفتند ، گفتند که AR به آنها اطمینان بیشتری در مورد کیفیت یک محصول می دهد، و 61٪ گفتند که ترجیح می دهند از خرده فروشی هایی خرید کنند که تجربیات AR را ارائه می دهند.
بر اساس تحقیقات اخیر منتشر شده ما در مجله بازاریابی ، که با مشارکت یک خرده فروش بین المللی لوازم آرایشی و زیبایی انجام شد، متوجه شدیم که استفاده از AR در اپلیکشن های آنلاین به طور چشمگیری بر تعامل مشتری، رفتار مشتری و فروش تأثیر می گذارد. به عنوان یکی از اولین پذیرندگان AR، شریک خرده فروشی ما این فناوری را در اپلیکیشن تلفن همراه خود افزوده است تا به مشتریان اجازه دهد محصولات آرایشی (مانند سایه چشم، رژلب) را به صورت مجازی امتحان کنند. این موفقیت در فروش سبب شد، آنها این فناوری را در فروشگاه های دیگر محصولات خود به عنوان راهی برای آزمایش نمونه برداری از محصولات خاص و همچنین ارائه گزینه راحت تری برای خریداران امتحان کردند.
4 عاملی که بر تجربیات AR مشتری تأثیر می گذارد
با توجه به تازگی واقعیت افزوده یا AR، مدیران در درجه اول به این موضوع می پردازند که چگونه عوامل مختلف بر تجربیات کاربران با این فناوری تأثیر می گذارد. با تمرکز بر ویژگی های متمایز AR، ما چهار عامل مهمی را که مدیران باید در نظر بگیرند شناسایی کرده ایم:
حضور فضایی : از آنجایی که محیط های فیزیکی کاربران زمینه را برای اشیاء مجازی فراهم می کند، تجربیات واقعیت افزوده زمانی موثرتر هستند که اشیاء مجازی به طور مناسب با اشیا یا ویژگی های محیط فیزیکی ادغام شوند. به عنوان مثال، با استفاده از فناوری تشخیص سطح و تشخیص عمق، اپلیکیشن Place Ikea مبلمان مجازی سه بعدی خود را مقیاسبندی میکند و آنها را روی سطوح صاف قرار میدهد تا نمایش دقیقی از نحوه ظاهر شدن آنها در فضای فیزیکی کاربران ارائه دهد.
تجسم: مشتریان انتظار دارند که بتوانند اشیای مجازی را با استفاده از حرکات فیزیکی خود کنترل کنند، گویی که با اشیاء فیزیکی در دنیای واقعی تعامل دارند. برای مثال، Warby Parker از تشخیص حرکت استفاده میکند تا مشتریانی که عینکهای مجازی با ویژگی AR را امتحان میکنند، بتوانند هنگام چرخاندن سرشان، زوایای مختلف محصول را ببینند.
وفاداری مشتری : با ایجاد این توهم که اشیای مجازی در دنیای فیزیکی وجود دارند، می توان وفاداری مشتریان را بالا برد. وفاداری یکی از ویژگی های مهم فناوری AR است. تاکتیکهای ایجاد تجربیات AR متقاعدکننده شامل استفاده استراتژیک از نور، سایهها، بافتها، و جلوههای صوتی هنگام طراحی اشیاء مجازی است (به عنوان مثال، لرزش ملایم وقتی یک شی مجازی روی زمین قرار میگیرد).
حرکت : متحرک سازی اشیاء مجازی یک تاکتیک موثر برای جلب توجه کاربر است. به عنوان مثال، در نسخه آزمایشی قبلی، Google Map از یک روباه متحرک برای راهنمایی کاربران استفاده می شد. با این حال، روباه در نسخههای بعدی حذف شد، زیرا کاربران را از تمرکز بر محیط فیزیکی خود منحرف میکرد (که میتواند در هنگام راه رفتن کاربران در خیابانها کشنده باشد). این مثال نشان می دهد که چگونه استفاده از حرکت نیاز به ملاحظات خاصی در مورد AR دارد.
اگر از واقعیت افزوده برای کمک به مشتریان در ارزیابی محصولات استفاده شود، قبل از استفاده از این فناوری باید بدانید وفاداری و حضور فضایی ممکن است مهمتر باشد. اگر از AR برای کمک به مشتریان در جهتیابی در فروشگاهها استفاده شود، حضور و تجسم فضایی ممکن است مهمتر باشد. این اطلاعات میتواند راهنمایی برای کمک به مدیران ارائه دهد تا تعیین کنند کدام جنبهها را برای طراحی تجربیات AR مؤثر اولویتبندی کنند.
در نهایت در این مقاله تاکید می شود که برای استفاده از این فناوری ابتدا باید روی تاثیر آن بر برند و فروش محصول خود اطلاعات کافی بدست آورید زیرا در استفاده از این فناوری چالش هایی نیز وجود دارد به عنوان مثال AR نیاز به پهنای باند زیادی در شبکه دارد که اگر زیر ساخت مناسب برای شما و کاربرانتان مهیا نباشد تاخیر زیادی در استفاده از آن تجربه خواهند کرد. این تاخیر ها می تواند تجربه ناخوشایندی برای مشتری ایجاد کند، که در این صورت استفاده از این فناوری تاثیر منفی هم خواهد داشت!
با توجه به اطلاعات ارائه شده فناوری واقعیت افزوده اگر آگاهانه مورد استفاده قرار گیرد می تواند فروش شما را به میزان قابل ملاحظه ای افزایش دهد وفاداری مشتری را بالا ببرد و مقاومت او در باربر خرید را کاهش دهد و برند شما را در برابر رقبا در جایگاهی ویژه قرار دهد.
بازاریابی بر پایه بلاکچین (Blockchain-based Marketing)
بلاکچین امنیت و شفافیت را به بازاریابی اضافه میکند. این فناوری به شرکتها کمک میکند تا اطلاعات محصول و مشتریان را به صورت امن ذخیره کرده و از آن برای ایجاد اعتماد بین مشتریان و برند استفاده کنند.
ایجاد برنامههای وفاداری مشتری بر پایه بلاکچین، مدیریت زنجیره تأمین شفاف و امن مزیتی است که این فناوری در اختیار شما می گذارد و با بهره گیری از این ویژگی در بازاریابی می توانید حس اطمینان و اعتماد بیشتری در مشتریان خود ایجاد کنید.
Unilever از بلاکچین برای ایجاد شفافیت در زنجیره تأمین خود استفاده کرده است. این شرکت با استفاده از بلاکچین، دادههای مربوط به تأمین مواد اولیه محصولات را ثبت میکند، که به مصرفکنندگان این امکان را میدهد تا مسیر تولید محصولات را از مزرعه تا فروشگاه دنبال کنند. این روش باعث افزایش اعتماد مشتریان به برند و افزایش فروش شده است.
شرکت والمارت از تکنولوژی بلاکچین برای ردیابی زنجیره تأمین محصولات غذایی استفاده میکند. با ثبت دادههای غیرقابل تغییر در سیستم بلاکچین، مشتری والمارت میتواند منبع هر محصول را از مزرعه تا فروشگاه ردیابی کند. این شفافیت به ایجاد اعتماد بیشتر در مشتریان کمک کرده و بازاریابی بر پایه اعتماد را تقویت کرده است.
طبق گزارش IBM ، استفاده از بلاکچین در زنجیره تأمین میتواند تا 30% هزینههای کلاندادهها را کاهش دهد. همچنین، تحقیقات این کمپانی نشان میدهد که 87% از مشتریان معتقدند شفافیت دادهها باعث افزایش اعتماد به برند میشود.
شاید برای شما سوال باشد که بلاک چین چگونه به کاهش هزینه ها کمک می کند. خوب بلاک چین از جنبه های مختلف به کاهش هزینه ها کمک می کند اولا با توجه به غیر متمرکز بودن نیاز به سرمایه گذاری های سنگین برای خرید سخت افزار و البته ساختمان هایی با شرایط و تهویه خاص ندارد. دیگر اینکه به دلیل امنیت بالا در رمزگذاری نیازی به سرمایه گذاری و هزینه های امنیتی بالا نیست. همچنین در سیستم های سنتی تبادل دیتا نیاز به هزینه های سنگین برای واسطه ها و سرویس های ثالث بود که در بلاک چین چنین واسطه هایی وجود ندارند. هزینه های ثبت و تایید اثر در بلاک چین بسیار ناچیز و مقرون به صرفه است. به طور کلی، بلاکچین با تمرکز بر حذف واسطهها، ایجاد شفافیت بیشتر، و کاهش هزینههای زیرساختی و امنیتی، میتواند به کاهش چشمگیر هزینههای مدیریت و تحلیل دادههای بزرگ کمک کند.
Statista پیشبینی میکند که تا سال 2028، بازار بلاکچین جهانی به ارزش 1.4 تریلیون دلار خواهد رسید. PWC نیز گزارش داده است که استفاده از بلاکچین میتواند تا 20% هزینههای زنجیره تأمین را کاهش دهد و اعتماد مصرفکنندگان را افزایش دهد.
بازاریابی شخصیسازی شده با استفاده از تکنولوژیهای بیومتریک (Biometric-based Personalized Marketing)
با استفاده از فناوریهای بیومتریک، مانند تشخیص چهره و اثر انگشت، میتوان پیشنهادات بازاریابی کاملاً شخصیسازی شده ارائه داد.
فروشگاههای فیزیکی که از تشخیص چهره برای ارائه پیشنهادات سفارشی استفاده میکنند، برنامههای وفاداری مبتنی بر اثر انگشت تشخیص چهره و مانند آن در این زمره هستند. مطالعهای توسط Pew Research نشان میدهد که 70% از کاربران با استفاده از تشخیص چهره در فرآیندهای شخصیسازی شده راحت هستند و مشکلی ندارند.
KFC در چین از تکنولوژی تشخیص چهره برای ارائه پیشنهادات غذایی شخصیسازی شده استفاده کرده است. این فناوری با تشخیص سن، جنسیت و حالت چهره مشتری، پیشنهادات غذایی مناسب را ارائه میدهد. این روش تجربه خرید متفاوت و جذابی را برای مشتریان فراهم کرده است.
یک نمونه موفق از استفاده از بازاریابی شخصیسازی شده با فناوری بیومتریک در صنعت پوشاک توسط برند Adidas NEO اجرا شده است. در این پروژه، آدیداس در چندین فروشگاه خود در اروپا آینههای تعاملی نصب کرد. مشتریان میتوانستند در هنگام پرو کردن لباس، عکس بگیرند و آن را بلافاصله در شبکههای اجتماعی منتشر کنند تا نظرات دوستان خود را قبل از خرید دریافت کنند. این روش باعث افزایش تعامل مشتریان و تقویت تصمیمگیری آنها برای خرید شد و تجربه خریدی کاملاً شخصیسازیشده را فراهم کرد که تأثیر بسزایی در فروش داشته است.
همچنین، برند Burberry با دادن iPad به پرسنل فروشگاهی خود، تجربهای شخصیسازیشده برای مشتریان فراهم کرد. پرسنل فروش با اطلاعات دقیق از رفتار آنلاین مشتریان، میتوانستند پیشنهادات خاص و سفارشی ارائه دهند که همگی با دادههای بیومتریک یا دادههای جمعآوریشده از تعاملات مشتریان هماهنگ بودند. به عنوان مثال، در یکی از فروشگاههای Burberry در لندن، 10 درصد از سفارشات از طریق iPadهایی که در فروشگاه استفاده میشد، ثبت شد.
بازاریابی با استفاده از هوش مصنوعی مولد (Generative AI in Marketing)
استفاده از هوش مصنوعی مولد برای ایجاد محتوای تبلیغاتی، طراحی کمپینهای بازاریابی، و حتی پاسخ به سوالات مشتریان میتواند فرآیندهای بازاریابی را بهینه و شخصیسازی کند. هر چند نباید دخالت انسانی حذف گردد چون همیشه مشکلاتی وجود دارد که هوش مصنوعی به تنهایی نمی تواند به آن پاسخ دهد.
تولید خودکار محتوای متنی و تصویری برای کمپینهای تبلیغاتی، ایجاد مکالمات شخصیسازی شده با مشتریان با استفاده از هوش مصنوعی به عنوان ابزاری قدرتمند در اختیار بخش بازاریابی هر شرکتی قرار خواهد داشت.
Lexus از هوش مصنوعی مولد برای ساخت یک تبلیغ تلویزیونی استفاده کرد. آنها از یک AI برای نوشتن فیلمنامه و تعیین بهترین لحظات و جلوههای بصری استفاده کردند. این تبلیغ موفقیت بزرگی کسب کرد و نشان داد که AI میتواند در خلق محتوای تبلیغاتی نیز موثر باشد. در این ویدیو یک لکسوس تازه طراحی شده را با سرعت به سمت یک کامیون می کشند اما ترمز های لکسوس به صوت خودکار عمل می کند و مانع از این تصادف می شود در حالیکه وینچی که آنرا می کشد بخاطر تحمل فشار سنگین آتش می گیرد!
تماشای ویدیو در یوتیوب
تماشای ویدیو در آپارات
طبق گزارش Gartner ، تا سال 2025، 30% از تمام محتوای دیجیتالی که توسط برندها تولید میشود، با استفاده از هوش مصنوعی مولد خواهد بود. Accenture نیز تخمین میزند که استفاده از AI در تولید محتوا میتواند بهرهوری را تا 50% افزایش دهد و هزینههای بازاریابی را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
بازاریابی فرایندی است که نیاز به داده های کافی و شناخت کافی از مشتری هدف دارد و هر چقدر اطلاعات ما در این زمینه دقیقتر باشد بهتر می توانیم پیام مناسب را به مشتری هدف برسانیم. همانطور که در این مقاله مشاهده کردید شرکت های پیشرو و پویا همچنان از آخرین فناوری ها در همه زمینه ها از جمله بازاریابی استفاده می کنند. آنها با چشم دقیق فناوری رفتار های مشتری را تحلیل می کنند و به خواسته های او که شاید به زبان هم نیاورد پی می برند. به عنوان مثال یک فروشگاه زنجیره ای از رفتارهای خرید یک دختر نوجوان متوجه شد او باردار است و برایش پیشنهاد خرید محصولاتی را فرستاد که زنان باردار نیاز دارند. اما مدتی بعد با شکایت پدر دختر مواجه شد که چرا به یک دختر نوجوان چنین محصولاتی پیشنهاد می کنند بعد از بررسی های بیشتر مشخص شد که آن دختر نوجوان از دوست پسر خود حامله شده است و پدر بچه خبر ندارد! با این مثال می خواستم بگویم که چقدر بازاریابی به کمک فناوری های نوین قدرتمند شده است و چه پتانسیل هایی ایجاد شده اند که تا کنون وجود نداشته اند. اگر در زمینه بازاریابی فعالیت می کنید یا صاحب کسب و کاری هستید و می خواهید در زمینه بازارایابی فعالیت کنید بهتر است با توجه به نوع کسب و کار خود نگاهی به این فناوری ها بیندازید و ببینید چگونه می توانید از آنها بهره ببرید.
ترجمه و تحقیق: علی یزدی مقدم
برخی منابع:
- هاروارد بیزینس ریویو
- Springer
- IEEE
- ScienceDirect
- Salesforce
- McKinsey & Company Gartner
- Statista
- Deloitte
- Juniper Research
- Gartner
نظر شما چیست؟
پرسش های خود را در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید