• ارسال کننده: زهرا صانعی
  • تاریخ انتشار: 2018 / 01 / 06

داروی متی مازول Methimazole چیست؟

نام عمومی: (Methimazole (meth IM a zole

نام تجاری: Tapazole

کاربرد متی مازول

متی مازول برای درمان تیروئید پر کار استفاده می شود.

داروی متی مازول چیست؟
نکات مهم قبل از مصرف متی مازول

اگر به متی مازول یا هر عنصر سازنده این دارو حساسیت دارید به پزشک معالج خود اطلاع دهید.

اگر به هر داروئی مانند متی مازول، داروهای دیگر، غذا یا به عنصر خاصی حساسیت دارید حتما به پزشک معالج خود اطلاع دهید. درباره آلرژی و علائمی که داشتید مانند: دانه های پوستی، کهیر، خارش، تنفس کوتاه، خس خس سینه، سرفه، تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو یا هر نشانه دیگری با پزشک صحبت کنید.

این دارو ممکن است با داروهای دیگر تداخل داشته باشد یا روی بیماری دیگری که دارید تاثیر بگذارد.

با پزشک یا داروساز درباره تمام داروهایی که استفاده می کنید (داروهای با نسخه، بدون نسخه، فرآورده های گیاهی، ویتامین ها) و بیماری های دیگری که دارید مشورت کنید. تمام موارد نام برده شده را بررسی کنید تا مطمئن شوید مصرف این دارو برایتان بی خطر است. هیچ دارویی را بدون اطلاع پزشک مصرف یا متوقف نکنید و یا تغییر دوز ندهید.

چه مواردی را باید در حین مصرف داروی متی مازول بدانید یا انجام دهید؟

با مراقب بهداشتی خود یعنی پزشک، پرستار، داروساز یا دندانپزشک درباره مصرف متی مازول صحبت کنید.

امکان دارد توانایی مغز استخوان برای ساخت سلول های خونی پایین بیاید. این عامل می تواند منجر به مشکلات بد خونریزی یا عفونت شود. اگر علائم عفونت داشتید سریعا به پزشک اطلاع دهید علائمی مانند: تب، احساس سرما یا گلو درد، هر گونه کبودی یا خونریزی، احساس خستگی یا ضعف.

با دستور پزشک عملکرد خون خود را بررسی نمایید.

اگر در حال مصرف وارفارین هستید با پزشک معالج خود مشورت کنید. ممکن است تا زمانی که در حال مصرف این دارو هستید نیاز به بررسی عملکرد خونتان به طور دقیق باشد.

اگر باردار هستید این دارو ممکن است به جنین آسیب برساند مخصوصا سه ماهه اول بارداری.

اگر باردار هستید یا زمانی که از این دارو استفاده می کنید باردار شده اید سریعا به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر کودک را با شیر خود تغذیه می کنید با پزشک معالج خود مشورت نمایید. درباره خطرات مصرف متی مازول برای کودک شیر خوار نیاز به مشورت پزشک خواهید داشت.

اگر از این دارو مصرف می کنید و کودک را با شیر خود تعذیه می کنید تیروئید کودک را چک کنید.

چطور این دارو را به بهترین شکل مصرف کنید؟

متی مازول را درست طبق دستور پزشک مصرف نمایید. تمام اطلاعات داده شده را بخوانید. دستورات را به دقت دنبال کنید.

با غذا یا بدون غذا استفاده کنید.

مصرف متی مازول را طبق دستور پزشک ادامه دهید حتی اگر احساس بهبودی داشتید.

اگر یک دوز دارو را فراموش کردید چه کاری باید انجام دهید؟

به محض به خاطر آوردن سریعا مصرف کنید.

اگر زمان مصرف دوز بعدی نزدیک است از دوز فراموش شده بگذرید و طبق روال قبل، مصرف آن را ادامه دهید.

دو دوز دارو را با هم مصرف نکنید، از مصرف دوز اضافی پرهیز کنید.

عوارض جانبی متی مازول که نیاز است توسط پزشک به بیمار اطلاع داده شود.

هشدار/احتیاط: برخی افراد هنگامی که از این دارو استفاده می کنند ممکن است عوارض جانبی بدی داشته باشند یا ممکن است منجر به مرگ شود هرچند این احتمال به ندرت اتفاق می افتد. اگر هر گونه علائم یا نشانه های زیر را داشتید که امکان دارد منجر به عوارض جانبی خیلی بد شود سریعا به پزشک مراجعه کنید علائمی مانند:

  • علائم آلرژیکی مانند دانه، کهیر، خارش، سرخی، ورم، تاول یا پوست انداختن پوست با یا بدون تب، خس خس سینه، سفتی قفسه سینه یا گلو. مشکل در تنفس یا صحبت کردن، گرفتگی غیر معمول صدا یا سینه، متورم شدن دهان، صورت، لب، زبان یا گلو.
  • علائم عفونت مانند تب، احساس سرما، درد گلو، گوش یا سینوس ها، سرفه، زیاد شدن بزاق یا تغییر رنگ بزاق دهان، درد هنگام دفع ادرار، آماس دهان یا زخمی که خوب نمی شود.
  • علائم مشکل کبدی مانند ادار تیره، احساس خستگی، گرسنه نشدن، آشفتگی معده یا معده درد، مدفوع به رنگ روشن، استفراغ کردن یا چشم و پوست زرد رنگ.
  • علائم لوپوس (سل‌ جلدي‌) مانند جوش های روی گونه یا دیگر بخش های بدن، آفتاب سوختگی سریع، درد عضلات یا مفاصل، درد قفسه سینه یا تنفس کوتاه یا متورم شدن بازوها یا پاها.
  • علائم پایین آمدن قند خون مانند سرگیجه، سردرد، احساس خواب آلودگی، احساس ضعف، رعشه، تپیش قلب، گیجی، گرسنگی یا عرق کردن.
  • سردرد خیلی بد
  • هرگونه کبودی یا خونریزی بدون علت
  • احساس خستگی زیاد یا ضعف
  • متورم شدن
داروی متی مازول
عوارض جانبی دیگر متی مازول چیست؟

همه داروها ممکن است عوارض جانبی داشته باشند. اگرچه بیشتر افراد عوارض جانبی ندارند یا به صورت خفیف دارند. اگر هر یک از این عوارض جانبی را داشتید یا عوارض دیگری که باعث نگرانیتان شد با پزشک تماس بگیرید.

  • خارش
  • تغییر چشایی
  • سرگیجه
  • احساس خواب آلودگی
  • ماهیچه درد یا درد مفاصل
  • ریزش مو
  • آشفتگی معده یا استفراغ
  • احساس کرختی یا حس خارش
  • تغییر رنگ پوست

این لیست تمام عوارض جانبی که ممکن است اتفاق بیافتد نیست، اگر سوالی در مورد عوارض جانبی این دارو داشتید با پزشک خود تماس بگیرید.

اگر مشکوک به اوردوز هستید:

اگر فکر می کنید دوز اضافی مصرف کرده اید سریعا به اورژانس مراجعه کنید.

چطور متی مازول را نگهداری کنید و یا دور بیاندازید؟

متی مازول را در دمای اتاق نگهداری کنید.

در جای خشک نگهداری شود. در حمام نگهداری نکنید.

همه داروها را در مکان امنی نگهدارید. داروها را دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار دهید.

با داروساز در مورد اینکه چطور داروهایی که غیر قابل استفاده هستند را دور بریزد مشورت کنید.

تداخل داروئی متی مازول

در مورد تمام داروهایی که در حال مصرف آن هستید و یا هر داروئی که قصد مصرف یا توقف آن را دارید مخصوصا داروهای زیر با پزشک مشورت نمایید:

  • دیگوکسین، digitalis، تئوفیلین
  • رقیق کننده های خون، وارفارین، کمادین، Jantoven
  • بلوک کننده بتا: آتنولول، کارودیلول، labetalol، متوپرولول، نادولول، پروپرانولول، سوتالول و …

این لیست کامل نیست. داروهای دیگری ممکن است وجود داشته باشد که با متی مازول تداخل داشته باشد که شامل داروهای با نسخه، بدون نسخه، ویتامین ها و محصولات گیاهی می باشد.

اطلاعات مصرف یا عدم مصرف دارو توسط بیمار

اگر علائم یا مشکل سلامتیتان بهبود پیدا نکرد و یا بدتر شد با پزشک تماس بگیرید.

این دارو برای بیماری فعلی شما تجویز شده است. لذا از مصرف آن در موارد مشابه و یا توصیه به دیگران خودداری نمایید و از داروهای دیگران مصرف نکنید.

لیستی از تمام داروهایتان تهیه کنید و همراه داشته باشید (داروی با نسخه، فرآورده های گیاهی، ویتامین ها و داروهای بدون نسخه) و آن را به پزشک معالج خود بدهید.

قبل از اینکه مصرف هر گونه داروی جدید را شروع کنید با پزشک مشورت کنید این داروها شامل داروی با نسخه، فرآورده های گیاهی، ویتامین ها و داروهای بدون نسخه می باشد.

برخی داروها ممکن است بروشور اطلاعات بیمار داشته باشند آن را با داروساز بررسی نمایید. هرگونه سوال درباره متی مازول را با پزشک، پرستار، داروساز مطرح نمایید.

در صورتی که فکر می کنید داروی اضافی مصرف نموده اید حتما به اورژانس یا پزشک مراجعه نمایید.

این اطلاعات نباید برای تصمیم گیری در مورد مصرف این دارو و یا داروهای دیگر استفاده شود. تنها پزشک این دانش را دارد تا تصمیم بگیرد کدام داروها برای یک بیماری خاص مناسب است. دانستن این اطلاعات از سوی بیمار، موثر بودن یا مورد تایید بودن هر دارویی را برای درمان بیماری خاصی یا مشکلات سلامتی تصدیق نمی کند. این اطلاعات تنها خلاصه کوتاهی از اطلاعات عمومی داروی متی مازول است.

این مقاله شامل تمام کاربردهای ممکن، دستورالعمل ها، هشدارها، احتیاط ها، تعاملات، اثرات مضر یا خطراتی که این دارو ممکن است داشته باشد نیست و نباید جایگزین دستورات پزشک معالج قرار بگیرد. شما باید با پزشک معالج خود اطلاعات کامل درباره خطرات و مزایای استفاده از متی مازول مشورت نمایید.

ترجمه: زهرا صـانعی

این محتوا اختصاصاً برای یاد بگیر دات کام تهیه شده است استفاده از آن با ذکر منبع همراه با لینک آن و نام نویسنده یا مترجم مجاز است
برچسب ها:



  1. سلام من خانمی 42ساله هستم مدت هفت سال است که به سلیاک وهپاتیت اتوایمیون وکم کاری تیروییدمبتلا شده ام مدت سه سال به طور اشتباهی قرص متی مازول مصرف کردم ممیخواستم بدانم مصرف اشتباهی متی مازول میتوحاند باعث به وجود امدن اتو ایمیون شود یا نه ممنون







صفحه ما را در فیس بوک دنبال کنید صفحه ما را در توییتر دنبال کنید صفحه ما را در  اینستاگرام دنبال کنید صفحه ما را در لینکداین دنبال کنید