کتاب گیاهان دارویی (نگرشی مبتنی بر شواهد و مستندات علمی)
ترجمه و گردآوری: محمدرضا دلنوازی، آرزو روستائی، حامد پارسا، و زیر نظر دکتر غلامرضا امین
موضوع: شیردهی مادران, گیاهان دارویی, پزشکی مبتنی بر شواهد, گیاهدرمانی, بارداری
تعداد صفحه: 424
تاریخ نشر: 92/7/17
هستۀ اصلی این کتاب، ترجمۀ کتاب Herbal Medicines in Pregnancy & Lactation بوده که کیفیت مستندات و اطلاعات مربوط به ایمنی مصرف داروهای گیاهی در دوران بارداری و شیردهی در این کتاب مورد درجه بندی و اعتبارسنجی قرار گرفته است. علاوه بر این، مطالبی از قبیل ریخت شناسی گیاهان، پراکنش، موارد مصرف تأیید شده، نحوه و مقدار مصرف و فرآورده های بازار دارویی به ترجمۀ کتاب مذکور افزوده شده است.
کتاب کشفیات طب سنتی آمریکا
نویسنده: دکتر کلینتون جرویس
مترجم :هاشم هورفر
تعداد صفحه :256
نشر: 1383/11/18
ناشر : فروزش (تبریز)
معرفی کتاب:
کشف درمان بیماریهای مفصلی و پوکی استخوان بسیاری از بیماریهای مشکل و صعبالعلاج. نگارنده در این كتاب كوشیده است تا اطلاعاتی را دربارهی بیماری “آرتریت” فراهم آورد، همچنین اصول درمان آن را بررسی نموده و پس از آن راه پیشگیری از این بیماری و تامین تندرستی را تشریح كند.
کتاب طب سنتی اسلامی
مولف: مهدی برزو
مقدمه: پرفسور حسین خیر اندیش
ویراستار: جاسم مهرابی
نشر: 1395
تعداد صفحه: 438
معرفی کوتاه:
این کتاب در رابطه با طب سنتی اسلامی به ضمیمه رساله ذهبیه امام رضا (ع) است. در هفت گفتار با عنوانهای «آشنایی با ارکان و امزجه»، «آشنایی با تدابیر سلامتی در طب سنتی اسلامی»، «تدابیر عمومی»، «رژیمهای درمانی»، «غذاهای سالم و مقوی»، «درمانهای ساده برای بیماریها» و «رساله ذهبیه» تدوین شده است. در درمانهای ساده برای انواع بیماریهای مغز و اعصاب، پوست و مو، گوش و حلق و بینی، دهان و دندان، استخوان و مفاصل و … ارائه شده است.
کتاب محیط اعظم – 2 جلدی
نویسنده : حکیم محمد اعظم خان
گردآوری، مترجم: رشید تفقد
انتشارات : انتشارات المعی
تعداد صفحه: 1680
نشر: 1394
معرفی کتاب:
محیط اعظم ،گنجینه ای استثنایی و فاخر در علم مفردات داروئی است .این مجموعه درمعرض بهره گیری اهل تحقیق و پژوهشگران و دانشجویان طب سنتی و داروسازی سنتی و بطور کلی جامعه پزشکی قرار می گیرد.
کتاب الحاوي
مؤلف: محمد بن ذکرياي رازي
گردآوری و ترجمه: دکتر سید محمود طباطبایی
ناشر: دانشگاه علوم پزشکی مشهد
چاپ: 1388
تعداد صفحه: 656
کتاب الحاوي در اروپا 6 بار تجديد چاپ شده است، اين کتاب از منابع مهم پزشکي جهان بوده و اکنون هم هست.
معرفی کتاب:
الحاوی، بزرگترین و جامع ترین کتاب پزشکی دوره اسلامی به شمار می رود و بخش عظیم آن، نقل قول هایی از پزشکان یونانی، سریانی، هندی و چند پزشک ناشناس است، رازی در این کتاب به هنگام شرح بیماری و چگونگی درمان آن، نخست، تقریباً گفته های همه پزشکان یونانی و افرادی که آراء آنان منبع و پایه پزشکی اسلامی بوده را ذکر کرده و سپس دیدگاه ها و نتایج تجربیات خود را بر آن افزوده است.
اروپائیان به این کتاب بیشتر از مورخین شرق اهمیت میدهند؛ به دلیل آنکه محتویات آن مجموعه مشاهدات و اتفاقاتى است که رازى به رأىالعین دیده و این بزرگترین و مهمترین وجهى است که «حاوى» را بر سایر کتب طبى اسلامى مزیت و برترى می دهد و رازى در این کتاب جمیع عقاید اطباء یونان و ایران و عرب و روم را تا زمان خود با عملیات و نظریات خویش جمع آورى کرده و منبعى عالى براى پى بردن به مقام وى میباشد و به این دلیل در تاریخ طب، رتبه ارجمندى را داراست.
تهیه و تنظیم: میترا نامجو