میزان مرگ و میر ناشی از “ایدز” به یک میلیون نفر در جهان کاهش یافته است
بیشترین میزان مرگ و میر در اثر بیماری ایدز در سال ۲۰۰۵ میلادی ثبت شده است. در آن سال ۹‚١ میلیون نفر از افراد مبتلا به این بیماری در جهان درگذشتند.
برنامه ویژه هماهنگی سازمان ملل برای مبارزه با ایدز در گزارش خود کاهش میزان مرگ و میر ناشی از ایدز را به لحاظ گسترش و بهبود معالجه مبتلایان به ویروس اچ.آی.وی اعلام کرده است.
در این گزارش آمده است که تعداد مبتلایان به ویروس اچ.آی.وی در جهان که در سال ۲۰۱۶ تحت مداوا قرار گرفته اند، از مرز ۵۳ درصد عبور کرده است.
در سال ۲۰۱۶ در حدود ۱۹.۵ میلیون نفر مبتلا به ویروس ایدز از مجموع ۳۶.۷ میلیون مبتلایان به ویروس ایدز، با داروهای ویژه ضد گسترش ویروس اچ.آی.وی مورد مداوا قرار گرفته اند.
“میشل سیدیبه” مدیر اجرایی برنامه سازمان ملل برای مبارزه با ایدز، ضمن آنکه از پیشرفت های حاصله در مبارزه با این بیماری اظهار خشنودی کرده، اعلام کرده است که مبارزه علیه این بیماری تازه آغاز شده است. او شرایط موجود را برای مبارزه پی گیر با این بیماری شکننده توصیف کرده و خواستار تلاش های بیشتر در زمینه پیشگیری در برابر این بیماری شده است.
“میشل سیدیبه” گفته که در سال ۲۰۱۶ میلادی ۱.۸ میلیون نفر به ویروس ایدز مبتلا شده اند و این موضوع نگران کننده است. او در توصیف اشاعه اپیدمی ایدز گفته که تقریباً هر ۱۷ ثانیه یک نفر درجهان به ویروس ایدز مبتلا می شود. مدیر اجرایی برنامه سازمان ملل برای مبارزه با ایدز برای نیل به هدف کاهش مبتلایان جدید به این ویروس که برای سال ۲۰۲۰ میلادی حداکثر ۵۵۰ هزار نفر اعلام شده، اظهار نگرانی کرده است. او گفته که روند کاهشی مبتلایان به ویروس، بسیار کند است و برای رسیدن به اهداف تعیین شده، این روند باید شتاب بسیار بیشتری به خود بگیرد.
در این گزارش آمده است که از آغاز این اپیدمی در سال های ۱۹۸۰ در حدود 76.1 میلیون نفر در جهان به ویروس اچ.آی.وی مبتلا شده اند. از میان مبتلایان به ویروس تا کنون بیش از ۳۵ میلیون نفر، معادل جمعیت کشور کانادا، در گذشته اند.
بالا رفتن تعداد موارد ابتلا از طریق روابط جنسی محافظت نشده به نسبت سایر روشهای انتقال ویروس، نگران کننده است. شمار قابل توجهی از زنان مبتلا به ایدز در ایران در چارچوب روابط زناشویی بیمار شدهاند؛ این بدان معناست که از طریق همسرشان و در محیط خانواده و در نقش همسر و مادر بیمار شدهاند.
قرار است ایران تا سال ٢٠٢٠ پیشگیری و کنترل «اچآیوی» و ایدز (شامل کاهش خطرهای ناشی از این بیماری، شناسایی بیشتر مبتلایان، افزایش سطح درمان بیماران تا حد ٩٠ درصد و همچنین افزایش اثر بخشی درمان روی بیماران و کاهش انتقال به افراد سالم جامعه) را در اولویت برنامههای خود قرار دهد.
نظر شما چیست؟
پرسش های خود را در بخش پرسش و پاسخ مطرح کنید