• ارسال کننده: زهرا صانعی
  • تاریخ انتشار: 2016 / 06 / 29

عفونت خون یا سپتیسمی چیست؟

سپتیسمی نوعی عفونت در سیستم گردش خون است و  همچنین بعنوان باکترمی خون و یا مسمومیت خونی هم شناخته شده است.

عفونت خونی یا سپتیسمی (Septicemia) نوعی التهاب است که به واسطه عفونت بدن پیش می‌آید و احتمال این که بیماری در کل بدن پخش شود بسیار زیاد است.

عفونت خون

سپتیسمی وقتی اتفاق می افتد که باکتری به نقاط دیگر بدن مانند ریه، پوست و رگ خونی سرایت می کند. این حالت سپتیسمی بسیار خطرناک می باشد زیرا باکتری و سم باکتری را در رگ های خونی بدن بیمار، منتقل و پخش می کند. این عفونت بایستی در بیمارستان  مورد مداوا قرار بگیرد در غیر این صورت در تمام خون پخش می شود.

اگر احتمال دادید که دچار عفونت خونی شده اید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

سپتیسمی چرخه حیات را به سرعت تهدید می کند، سپتیسمی و مسمومیت خونی حاصل در اثر جذب باکتری ها، مشابه هم نیستند و سپسیس یک نوع خطرناک از سپستیمی است.

سپسیس وقتی اتفاق می افتد که التهاب کل بدن را فرا می گیرد. این التهاب می تواند به علت لخته شدن خون و یا بند آوردن اکسیژن به ارگان های حیاتی بدن باشد که ناشی از عیب یکی از اعضای بدن است.

NHA یا موسسه ملی سلامت تخمین می زند که بیش از یک میلیون شهروند آمریکایی در سال دچار سپسیس می شوند. بین 28 تا 50 درصد این بیماران ممکن است بمیرند.

وقتی التهاب خیلی شدید باشد فشار خون پایین می آید، این حالت سپتیک شوک نامیده می شود این شوک در بیشتر موارد کشنده است.

علت سپتیسمی چیست؟

این بیماری ممکن است به علت عفونت حاد بخشی از بدن اتفاق بیفتد. باکتری ها می توانند علت سپتیسمی باشد، منشا عفونت گاهی اوقات قابل شناسایی نیست.

شایع ترین عفونت هایی که منجر به سپتیسمی می شود عبارتند از:

  • عفونت های مجاری ادراری
  • عفونت های ریه مانند پنومونی
  • عفونت های کلیه
  • عفونت در ناحیه شکمی

باکتری از این عفونت ها وارد رگ های خونی می شود و به سرعت تکثیر پیدا می کنند که باعث بروز علایم حاد این بیماری می شوند.

افرادی که به علل دیگر مثل جراحی در بیمارستان بستری هستند در خطر بالایی از ابتلا به سپتیسمی هستند. عفونت های ثانویه نیز زمانی که در بیمارستان هستید ممکن است اتفاق بیفتد. این عفونت ها اغلب خطرناک هستند زیرا ممکن است باکتری به آنتی بیوتیک ها مقاوم باشد.

شما نیز در معرض ابتلا به سپتیسمی  هستید اگر:
  • زخم عمیق یا سوختگی شدید دارید.
  • اگر خیلی جوان و یا خیلی پیر هستید.
  • اگر سیستم ایمنی شما به خاطر ایدز یا سرطان خون دچار اختلال شده است.
  • اگر سوند مثانه به شما وصل است.
  • اگر تزریق استروئیدی یا شیمی درمانی دارید که سیستم ایمنی شما را ضعیف می کند.
علایم سپتیسمی چیست؟

نشانه های سپتیسمی حتی در مراحل اولیه بیماری معمولا خیلی زود اتفاق می افتد.

کودکان و افراد مسنی که بدنشان سیستم ایمنی ضعیفی دارند در معرض این بیماری هستند حتی در برخی موارد ممکن است هیچ نشانه‌ای از عفونت و کاهش دمای بدن وجود نداشته باشد یا دمای بدن حالت طبیعی باشد.

این محتوا اختصاصاً برای یاد بگیر دات کام تهیه شده است استفاده از آن با ذکر منبع همراه با لینک آن و نام نویسنده یا مترجم مجاز است
برچسب ها: -

صفحه بعد >>









صفحه ما را در فیس بوک دنبال کنید صفحه ما را در توییتر دنبال کنید صفحه ما را در  اینستاگرام دنبال کنید صفحه ما را در لینکداین دنبال کنید