بیماری کبد چرب
اگر شما هم بیماری کبد چرب دارید، ممکن است احساس ترس یا سردرگمی داشته باشید و بخواهید تمامی اطلاعات را در مورد این بیماری بدست آورید. احتمالا به دنبال پاسخ سوالات زیر می گردید.
چه چیزی باعث ایجاد کبد چرب می شود؟ درمان های موجود برای این بیماری چیست؟ رژیم های غذایی و راه درمان این بیماری چیست؟ چه پیشنهادهایی برای مدیریت و یا حتی بهبود این بیماری وجود دارد؟
وجود مقدار کمی چربی در کبد طبیعی است. اما اگر مقدار این چربی از 5 تا 10 درصد از وزن کل کبد شما بیشتر شود ممکن است دچار این بیماری شده باشید. برخی از موارد می تواند باعث بدتر شدن این بیماری شود. خوشبختانه درمان های پزشکی و خانگی زیادی برای این بیماری وجود دارد که با استفاده از آنها می توانید بیماری کبد چرب را معکوس کرده و یا کلا از بین ببرید.
بیماری کبد چرب الکلی
90 تا 100 درصد از 15 میلیون نفر الکلی در آمریکا این بیماری را با بزرگ شدن کبد تجربه کرده اند. وراثت ممکن است نقش مهمی در این میان بازی کند. علاوه بر این، سایر فاکتورها نیز ممکن است باعث بزرگ شدن کبد شود. این فاکتورها عبارتند از:
بیماری کبد چرب غیر الکلی
بیماری کبد چرب غیر الکلی یکی از دلایل ایجاد این شرایط است. افراد زیادی وجود دارد که بیماری کبد چرب را دارند ولی هرگز برای آنها مشکلی به وجود نیامده است. همچنین افرادی نیز دچار این بیماری اند که هرگز الکل ننوشیده اند.
نشانه های کبد چرب غیر الکلی
نشانه های دقیقی برای این بیماری وجود ندارد ولی شما ممکن است نشانه هایی مانند درد در ناحیه ی بالای شکمی، خستگی و کاهش وزن را تجربه کنید.
بیماری کبد چرب چه تاثیری بر روی کبد می گذارد؟
اگر کبد چرب دارید ممکن است بیماری دیابت در شما عود کرده و در طول زمان باعث ایجاد بیماری های قلبی –عروقی گردد. حتی ممکن است با خطر از دست دادن کبد مواجه شوید.
روش های تشخیصی مختلفی برای این بیماری وجود دارد
- تست خون
- تصویربرداری مانند سی تی اسکن وMRI
- نمونه گیری از بافت کبدی
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
از آنجایی که این بیماری هیچ علامت مشخص و واضحی ندارد لازم است بروز هرگونه تغییر را به پزشک اطلاع دهید. این تغییرات می تواند شامل خستگی غیر عادی، درد در بالای شکم و کاهش وزن باشد.همچنین اگر قسمت سفید چشم و یا پوست شما زرد شود، سریعا باید به پزشک مراجعه کنید.
درمان بیماری کبد چرب غیر الکلی چیست؟
خوشبختانه درمان های پزشکی و خانگی زیادی برای این بیماری وجود دارد. اخیرا روش ها و استراتژی های درمانی این بیماری شامل موراد زیر است:
- تشخیص و درمان بیماری های مرتبط با این بیماری مانند دیابت و پرفشاری خون
- بهبود مقاومت به انسولین با کاهش وزن، ورزش و یا استفاده از دارو
- استفاده از آنتی اکسیدان برای محافطت از آسیب های بعدی به کبد
در سال های اخیر پیشرفت زیادی دررویکرد جامع درمان بیماری کبد چرب حاصل شده است. برخی از این پیشرفت ها عبارتند از رژیم غذایی پاک کننده، سم زدایی از کبد و استفاده از غذاهای پاک کننده.
درمان های هموپاتیک
از آنجایی که تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی یکی از بهترین راه ها برای معکوس کردن بیماری کبد چرب غیر الکلی است، کبد شما می تواند از درمان های هموپاتیک مانند اسپری سم زدایی بهره مند شود. برخی از گیاهان سنتی به کبد کمک می کنند و مطالعات داشنمندان بر روی گیاهان نیز این مورد را تایید می کند.
رژیم غذایی و تغییر در سبک زندگی
تغییرات ساده در رژیم غذایی و سبک زندگی می تواند باعث بهتر شدن شرایط این بیماری شود و در بیشتر موارد کلا این بیماری را معکوس کرده و یا از بین می برد. در زیر پیشنهادهایی برای درمان خانگی بیماری کبد چرب را می بینید:
- اگر الکل مصرف می کنید آن را متوقف کنید.
- اگر سیگار می کشید آن را نیز متوقف کنید .
- اگز اضافه وزن دارید سعی کنید آن را کاهش دهید.
- زیاد ورزش کنید.
- کلسترول خون خود را پایین تر و یا در حد نرمال نگه دارید.
- اگر دیابت دارید سطح قند خون خود را کنترل کنید.
- از مواد خطرناک مانند مواد مخدر، فست فودها و غذاهای مضر دوری کنید.
ترجمه: زهرا کامران ور
مطالب مرتبط:
- بیماری مزمن کلیه
- چگونه سموم باعث چاقی شما می شود؟ قسمت چهارم
- خطوط دفاعی بدن در حذف سموم – قسمت سوم
- دیابت و رژیم غذایی
- نگاهی دیگر به خوراکی های غنی از آهن
- در مورد سلامت قلب بيشتر بدانيم
- پيشگيري از ديابت نوع دو
- فشار خون و نحوه برخورد با آن
خیلی خیلی عالی بوذ. واقعا نیاز هست مرد خوب ما این اطلاعات را داشته باشند تا بهتر روش زندگی خود انتخاب کنند
با تشکر از زحمات شما