تبخال یک عفونت ویروسی است. یک متخصص پوست اغلب با نگاه کردن به زخم می تواند تبخال را تشخیص دهد. برای تایید اینکه بیمار دارای تبخال است، متخصص پوست ممکن است نمونه ای از زخم را برداشته و برای آزمایش به آزمایشگاه بفرستد. اگر زخم مشخص نباشد از سایر روش ها مانند تست خون برای تشخیص ویروس تبخال می توان استفاده کرد.
نشانه ها و علائم تبخال
بیشتر افرادی که دچار این بیماری می شوند هیچ چیز خاصی احساس نمی کنند. اگر نشانه ها و علایم این بیماری خود را نشان دهد، فرد بیمار ممکن است موارد زیر را تجربه کند:
- خارش پوست، حس سوزش پوست: قبل از ایجاد تاول، ممکن است پوست برای یک روز یا بیشتر دچار خارش و سوزش شود.
- زخم شدن: تاول های دردناک و آبکی در سطح پوست ظاهر می شود. تاول ها می ترکند و مایع درون آنها خارج می شود. این زخم ها از 7 تا 10 روز طول می کشند. جایی که زخم ایجاد می شود متفاوت است:
– تبخال دهانی: این تبخال در ناحیه ی لب ها و دهان ایجاد می شود برخی اوقات نیز تاول ها در پوست و یا در سطح زبان ایجاد می شوند. اگر چه این مکان ها شایع ترین مکان های بروز تبخال دهانی یا اورال هستند ولی این تاول ها را می توان در تمام قسمت های پوست دید.
– تبخال تناسلی: این تبخال در نواحی تناسلی ایجاد می شوند. در خانم ها، این تبخال داخل واژن نیز ایجاد می شود.
- نشانه های شبیه آنفلونزا: تب، دردهای ماهیچه ای، گره های چرکی در نواحی گردن و یا کشاله ران ممکن است در این بیماری ایجاد شود.
- عفونت در چشم: برخی از اوقات ویروس تبخال ممکن است به یک یا دو چشم سرایت کند. اگر این اتفاق رخ دهد، ممکن است در چشمان خود احساس درد، حساسیت به روشنایی و حس وجود شن در چشمانتان را داشته باشید.
درمان تبخال
معمولا درمانی برای تبخال وجود ندارد. خبر خوب این است که زخم ها بدون درمان خاصی از بین می روند. بیشتر مردم ترجیح می دهند از داروهایی برای کاهش درد استفاده کنند. استفاده از کرم های ضد ویروسی برای کاهش علایم سوزش و خارش بسیار موثر است. در منزل نیز می توانید کارهای زیر را برای مدیریت و کنترل تبخال ها انجام دهید:
- از پمادهای ضد ویروسی برای تاول ها استفاده کنید.
- روی تاول های خود تکه ای یخ کوچک قرار دهید.
- از مواردی که باعث تشدید تبخال ها می شوند مانند استرس و قرار گرفتن در معرض خورشید اجتناب کنید.
- از پخش شدن ویروس تبخال باید جلوگیری کنید برای این کار اگر زخمی روی صورت خود دارید با کسی روبوسی نکنید، وسایلی مانند فنجان، حوله و ظروف خود را با کسی به اشتراک نگذارید.
- دستان خود را بعد از تماس با زخم بشویید.
- از پنبه یا پارچه های کتان برای قرار دادن دارو روی زخم پوست استفاده کنید.
ترجمه: زهرا کامران ور
مطالب مرتبط:
- زگیل و انواع آن
- میخچه
- آبله فرنگی (سیفیلیس)
- رشد موهای زاید
- جوش یا آکنه در نوجوانان
- چه خوراکی هایی باعث جوش می شوند؟
- علت چین و چروک پوست و جلوگیری از آنها
- حفاظت پوست در برابر اشعه های مضر آفتاب