مقاله قبلی: ثابت ها در PHP
عبارات شرطی برای انجام عملیات مختلف در شرایط مختلف به کار برده می شوند.
عبارات شرطی در PHP
بیشتر اوقات وقتی کدی را می نویسید، قصد دارید عملیات های مختلف برای شرایط مختلف انجام دهید. برای انجام اینکار می توانید عبارات شرطی را در کد خود استفاده کنید.
در زبان PHP عبارات شرطی زیر را داریم:
دستور if: برخی از کدها اجرا میشود اگر و تنها اگر یک شرط درست باشد.
دستور if…else: برخی از کدها اجرا می شود اگر یک شرط درست و شرط دیگر نادرست باشد.
دستور if…elseif….else: کدهای متفاوتی برای بیش از دو شرط اجرا می شود.
دستور switch: انتخاب یکی از بین بسیاری بلوک کدها برای آنکه اجرا شود.
عبارت شرطی If در PHP
عبارت شرطی If تنها زمانی که یک شرط خاص درست باشد کدها را اجرا میکند. برای نوشتن این دستور در PHP ابتدا if را نوشته و در مقابل آن شرط را داخل پرانتز ( )، قرار دهید و در آکولاد { ; } تنها زمانی که شرط درست است را بیان میکنید.
دستورالعمل:
مثال: در مثال زیر اگر در زمان کنونی کمتر از ساعت 20 (8 شب) باشید عبارت “Have a good day!” را در خروجی چاپ می کند.
عبارت شرطی if…else در PHP
در عبارت شرطی if…else برخی از کدها اجرا می شود اگر یک شرط درست (true) و شرط دیگر نادرست (false) باشد. یعنی اگر شرط اول برقرار باشد، دستورالعمل اجرا میشود ولی اگر شرط برقرار نبود دستورالعمل جایگزین اجرا میشود.
نحوه ی استفاده از این دستور نیز مانند دستور if است با این تفاوت که بعد از بسته شدن آکولاد دستور if، دستور else اجرا میشود:
دستورالعمل:
مثال: در مثال زیر اگر زمان کمتر از ساعت 20 باشد خروجی “Have a good day!” را چاپ میکند در غیر اینصورت عبارت “Have a good night!” چاپ می شود.
عبارت شرطی if….elseif…else در PHP
در صورت عدم برقراری شرط دستور if، شرطهای دیگری نیز بررسی می شود. ساختار کلی استفاده از این دستور به شرح زیر است:
مثال: در مثال زیر اگر در زمان جاری کمتر از ساعت 10 باشید در خروجی عبارت “Have a good morning!” و اگر زمان جاری کمتر از ساعت 20 باشد عبارت “Have a good day!” را چاپ می کند در غیر این صورت عبارت “Have a good night!” در خروجی چاپ می شود.
عبارت شرطی switch در PHP
عبارت switch یعنی انتخاب یکی از بین بسیاری بلوک کدها برای آنکه اجرا شود. نحوه ی نوشتن این شرط با شرط های دیگر کمی متفاوت است.
دستورالعمل:
نحوه انجام: این دستور یک عبارت و یا یک متغیر را دریافت می کند و سپس آن را با مقادیر مشخص شده در دستورهای case مقایسه میکند. اگر مقدار عبارت یا متغیر دستور switch با یک مقدار از دستور case برابر باشد، آنگاه دستورات مربوط به آن case تا رسیدن به اولین دستور break اجرا خواهد شد.
مثال:
نکته: اگر در دستور switch از دستور break استفاده نکنید، آنگاه دستور switch به درستی کار نخواهد کرد و تمام دستورات بعد از آن نیز اجرا خواهند شد.
مقاله بعدی: آموزش حلقه ها در PHP
ترجمه: زهرا صانعی